Pixbo vägrar ge upp: "Ingenting är omöjligt"

I fjol blev de svenska mästare - nu är Pixbo bara en match i från att åka ur SM-slutspelet i semifinal. – Vi har inte gett upp, ingenting är omöjligt, säger Isabell Krantz.

ANNONS
|

Efter att utan några större svårigheter ha avancerat vidare från kvartsfinalspelet mot Rönnby med 3–0 i matcher har Pixbo i semifinalen stött på patrull. Ligavinnaren Iksu, som vann grundserien i överlägsen stil, har skaffat sig ett ordentligt övertag och leder med 2–0 i matcher inför kvällens drabbning i Umeå.

Men trots det prekära utgångsläget vägrar Pixbo tappade tron på att kunna vända. – Det har varit jämna matcher, så vi känner fortfarande att vi har chansen. Vi har inte gett upp, ingenting är omöjligt. Vi har sagt att vi ska gå ut och köra och bara ta en match i taget, vinner vi den här får vi en match på hemmaplan och sen kan allt hända, säger Isabell Krantz.

ANNONS

Det första mötet slutade 2–6, i lördags förlorade Pixbo med 2–4. Men stjärnan tycker inte att det behövs några stora förändringar i spelet utan att det bara är detaljer som behöver förbättras. Och hon ger laget goda möjligheter att bryta den negativa sviten och knipa en seger.

– Det har varit små marginaler. Vi känner att vi har varit med, det handlar mycket om att vi måste sätta dit bollen.

"Sådana matcher man vill spela"

Skulle det bli förlust är säsongen över. Och just den vetskapen tror Isabell Krantz är något som kan gynna laget.

– Det är möjligt att det kan hjälpa oss. Jag själv älskar i alla fall de här lägena, det är sådana här matcher man vill spela. Vi har absolut ingenting att förlora nu - utan allt att vinna. Vi ska göra vad vi kan för att nå en ny SM-final.

I fjol slutade det guldfirande för Mölnlyckes stolthet. En målsättning som gäller i år också. – Att nå final och sikta på SM-guld är ju vad vi siktar på, vi vill vinna. Det hade känts konstigt annars. Det är ju därför man håller på, för att vinna. Och den målsättningen tror jag att de flesta lagen har.

Om du skulle jämföra med det lag ni hade i fjol, har ni samma slagkraft i år? – Vi tappade några rutinerade spelare, som hade varit med länge, efter guldet. Men vi fick in duktiga spelare så jag tycker fortfarande att vi är lika bra.

ANNONS
ANNONS