Pixbo-spelare död - föll ihop under träning

I ett pressmeddelande som skickades ut under söndagen så berättar innebandylaget Pixbos tränare att deras spelare Mikael Harryson, 25, gått bort.

ANNONS
|

Pixbo Wallenstam Innebandy drabbades igår av en tragisk förlust.

Så inleder Pixbos herrlag sitt pressmeddelande som skickades ut under söndagen.

Det var under en träning som Mikael Harryson, 25, fick ett plötsligt hjärtstillestånd. I pressmeddelandet säger man också att han fått hjärt- och lungräddning direkt och omedelbart skickats i ambulans till sjukhus.

Mikael Harryson inledde sin innebandykarriär i Lerum, i klubbarna IBK Pantern och FBC Lerum. Han spelade under en kort period i superligalaget Dalen i Jönköping, innan han knöts till Pixbo Wallenstams organisation.

– Under de två senaste säsongerna var Mikael helt ordinarie i vårt A-lag, konstaterar Mats Lindkvist, kommunikationsansvarig i föreningen.

ANNONS

Tidigare hälsoproblem

På grund av hälsoproblem deltog Harrysson dock endast i sju matcher under spelåret 2016/2017. Han hade tidigare pratat öppet om sitt hjärtproblem. När han var 13 år hade läkarna upptäckt en sjuk sinusknuta i hjärtat, något han berättat om iLerums Tidning.

Mångfaldige landsmannen och lagkompisen Martin Östholm, 28, är liksom de andra i spelartruppen förtvivlad.

– Mikael var en fantastisk människa på alla möjliga vis. Ödmjukhet personifierade honom. Han gjorde alltid det som var bäst för laget. Vi är många som lider oerhört mycket nu, framför allt lider vi med familj och nära och kära, säger Östholm till Aftonbladet.

Här kan du läsa pressmeddelandet i sin helhet:

Herrlagets Mikael Harryson, 25, fick under en träning på lördagseftermiddagen hjärtstillestånd. Trots omedelbara insatser med hjärt- och lungräddning och snabb ambulanstransport till sjukhusets hjärtintensiv-avdelning stod hans liv inte att rädda.

Herrlaget och klubbens ledning befinner sig i djup chock över det inträffade. Våra tankar går i denna svåra stund till familjen och alla Mikaels nära och kära.

Sorgen är oerhört stor efter en fantastisk spelare och människa.

ANNONS