Mikael Harrysons tröja med nummer 55 kommer finnas med Pixbo under hela säsongen. Bild: Bildbyrån
Mikael Harrysons tröja med nummer 55 kommer finnas med Pixbo under hela säsongen. Bild: Bildbyrån

Pixbo laddar om efter tragiska dödsfallet

ANNONS
|

De senaste säsongerna har Pixbos herrar ständigt förväntats tillhöra toppen. Profilerna har varit många, framgångarna trots det tunnsådda. Nu har en generationsväxling genomförts. Många nya, yngre spelare har klivit in. Förväntningarna har sänkts.

– Det är svårt att säga var vi står. Vi har kommit en hyfsad bit på vägen, säger den färske huvudtränaren Jonas Eliasson.

Hur har er uppladdning varit?

– De sista veckorna har inte varit bra. Vi har åkt på småskador och haft några sjuka. Innan dess så har vi haft en bra försäsong med ganska bra resultat.

Han basade tidigare över klubbens damer. Starten med herrarna blev tragiska. På Eliassons andra träningspass skedde en av svensk idrotts största tragedier 2017. Spelaren Mikael Harryson avled efter att ha drabbats av hjärtstillestånd under en träning.

ANNONS

– Det var mitt andra pass. Jag hade haft ett snack med honom dagen innan och han var superladdad inför säsongen. När man tänker på det blir man chockad igen. Det var tungt för mig personligen. Hur jobbar man efter en sådan grej, säger Jonas Eliasson.

Pixbo har försökt gå vidare utan att glömma. ”Harry” som Mikael Harryson kommer finnas med laget hela säsongen. Hans tröja kommer följa med laget på matcher och träningar. Dessutom spelar både dam- och herrlaget med en hjärt-symbol på matchtröjan.

– Han är kvar hos oss. Det är svårt att förklara hur man går vidare. Vi har fått hjälp inom klubben. Och alla som har velat få hjälp har fått det på olika sätt. Jag tycker klubben har skött det väldigt professionellt och bra. Föreningen ska ha en eloge för det, säger Jonas Eliasson.

Hur tror du er prestation den här säsongen kommer påverkas av hans död?

–Vi ska vända den här skutan och bygga något bra på sikt. Det känns som att killarna har blivit tajtare som grupp och knutit näven ännu mer efter det.

I första omgången ställs Pixbo mot Linköping på bortaplan. Redan nu står det klart att

Jens Milesson, Martin Ojaniemi och Tom Carlsson missar premiären. Flera andra spelare är tveksamma.

ANNONS

– Jag hoppas alla spelare känner en stolthet över att vara i Pixbo. Vi ska visa att vi är ett otroligt proffsigt gäng. Det är kul att det drar igång, trots frågetecknen i truppen, säger Jonas Eliasson.

Pixbos damlag spelar hemmapremiär på fredagenklockan 19.00.

ANNONS