Pixbo krossades i derby

En intensiv kamp från början till slut. En intensitet som kunde få Wallenstamhallens väggar att lyfta. Så kan man beskriva onsdagskvällens Västkustderby. En nervkittlande match som till sist avslutades med vinst för ett hårt kämpande Warberg. Matchen slutade 2–6.

|

Slutspelet närmar sig på herrsidan i Superligan. Under onsdagen var det dags för den tredje sista matchen och det blev ett intensivt möte mellan Pixbo och Warberg. En viktig match för båda lagen, för Pixbo en bättre placering i tabellen och för Warberg handlade det om överlevnad.

Pixbo inledde matchen med ett självsäkert passningsspel och Wic syntes något tafatta i sitt försvarsspel till en början. Men efter några minuter kom bortalaget även in i matchen. I den nionde minuten satte Daniel Karlander matchens första mål för Wic.

Bara 20 sekunder senare kvitterade Pixbo med hjälp av Albin Jansson, nykomlingen som inte är så ny längre utan som tvärtom börjar bli riktigt varm i den rödvita tröjan. Bara minuter senare tog dock Wic tillbaka ledningen i matchen.

– De har kanske lite mer att spela för än oss i kväll. De är ett riktigt bra lag och förtjänar att ligga högre upp, summerade Albin Jansson i paus. 23-åringen som själv har spelat för Wic för några år sedan.

Andra perioden bjöd in till mycket kamp på mitten. Men efter tio minuter fick Wic nytt grepp om bollen ökade på ledningen till 3–1.

Därefter klev en av Pixbos stjärnor – Max Wahlgren in och reducerade. Andra perioden slutade därmed 2–3.

I tredje perioden lade Wic in ytterligare en växel och lyckades dominera den sista perioden från början till slut. 2–3 blev snart 2–6 och Wic hade segern som i en liten ask.