Pixbo klart för semifinal

ANNONS
|

Med två raka förluster i ryggen hade Pixbo en svår uppgift inför sista kvartsfinalmötet. Det visade sig bli en rysare som till slut skulle avgöras i sudden death och av mannen som inledde målskyttet i matchen – Emil Julkunen.

- Det två första målen är eleganta med bra passningar, men de var inte så svåra, säger Julkunen efteråt.

Matchen igenom blev en jämn fajt, om än stundtals till Pixbos fördel. Förutom Julkunens skickliga anfallsspel med totalt tre mål i matchen gjorde lagets Jon Hedlund, en storstilad insats i mål när Warbergs vassa anfall tryckte på.

- Det var jämnt, men vi var bäst när det gällde helt enkelt. Det var flera av oss som hade en skön känsla innan matchen om att det här skulle gå vägen. Personligen så älskar jag att spela i Varberg, det är alltid bra stämning där, så för mig var det ingen nackdel att vi fick avgöra på bortaplan, säger Julkunen.

ANNONS

Tredje perioden ägdes till största delen av Pixbo. Trots det lyckades Warbergs Kim Hadelund peta in 5-4 i åttonde minuten. Det kom att dröja ända till 13.e minuten innan kvitteringen kom, då Patrik Malmström fick ett guldläge och gjorde sitt andra mål i powerplay. När ordinarie tid var slut stod det 5-5. Warberg inledde förlängningen mycket starkt och hade vid flera tillfällen läge att avgöra, men lyckades aldrig få bollen förbi Hedlund, som än en gång gjorde en mästerlig insats.

Men så kom till slut avgörandet.

Med tre minuter kvar att spela fick Julkunen återigen vittring, tog köksvägen runt mål och satte 6-5.

- Det var kul att få stå i centrum de tio sekunderna, men det hade lika gärna kunnat vara någon annan, skrattar Julkunen ödmjukt.

Semifinalen blir mot Falun och inleds på onsdag på bortaplan.

ANNONS