Pixbo körde över Linköping i bortapremiären

4-0 efter första perioden. Pixbos rivstart sänkte Linköping i säsongens första bortamatch. – Det är lurigt att få en så bra start, men vi gjorde det bra och slappnade inte av för mycket, säger tremålsskytten Stephanie Boberg.

|

Mot Täby i hemmapremiären var Pixbo illa ute när man sent i den tredje perioden låg under med 5-6, men de regerande mästarna reste sig, avslutade starkt och lyckades till slut vinna med 8-6. När det så var dags för årets första bortamatch, mot Linköping i Folkungahallen, verkade göteborgarna ha konserverat formen, och det ordentligt, från slutet av premiärmatchen.

Drygt två minuter var spelat när Stephanie Boberg prickade in gästernas första fullträff. Och innan period ett var färdigspelad hade försvararen hunnit med att sätta ytterligare en boll i nät. Och med tanke på att försvarskollegan Isabell Krantz lyckades med samma bedrift hade Pixbo redan efter 20 minuter skaffat sig en 4-0-ledning.

– Det blev en annorlunda match än premiären. Täby är ett mycket mer snabbt och ettrigt lag jämfört med Linköping som är tungt och fysiskt. I den här matchen ställde Linköping upp med ett nytt försvarsspel och de släppte till mycket mer ytor än vad de brukar göra, säger Stephanie Boberg.

I den andra perioden fortsatte Mölnlyckes stolthet, och inte minst Stephanie Boberg, att ånga på. Cecilia Habib West sköt in 5-0 till gästerna innan Boberg i spel fem mot fyra kunde pricka in sitt tredje mål i matchen - fint framspelad av Isabell Krantz.

Linköping var ett slaget lag och Pixbo kunde enkelt bärga säsongens första bortaseger.

– Vi har ofta haft rätt tajta och tuffa möten med Linköping, det var riktigt skönt att få en match mot dem där det rann i från, säger Boberg.