Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Pixbo i rejäl brygga efter ännu en förlust: "Vi är inte ute"

Efter två inledande förluster i kvartsfinalsserien var Pixbo i rejält behov av en seger mot Växjö. Det slutade med en storförlust. – Vi är inte ute, det det bara upp på hästen som gäller, säger tränaren Per Tjusberg.

Det har inte varit någon vidare inledning på kvartsfinalserien för Pixbo. Den första kvartsfinalen kunde Växjö vinna med 2–1 på hemmaplan.
När Pixbo i lördags fick chans att kvittera matchserien i Göteborg så slutade det med en tung förlust med 5–7. I en serie där det är först till fyra vinster som gäller var Pixbo i rejält behov av en seger under måndagskvällen.
– Det känns jävligt tungt just nu. Men vi är inte ute, det är bara upp på hästen som gäller, säger Tjusberg.

Det var väldigt jämnt till en början efter att Patrik Malmström reducerat till 2–1 i slutet av den första perioden och Alessandro Agus kvitterat till 2-2 i början av den andra perioden.
Efter två tredjedelar av matchen hade dock Växjö återigen tagit ledningen, den här gången med 4–3 och målen fortsatte att trilla in för hemmalaget i den tredje perioden.
– Det blir för mycket berg och dalbana för oss. Vi har ledningen men sen kvitterar de och tar ledningen innan sista perioden. Det blir lite som dalen i berg och dalbanan för oss. Sen rinner det på i tredje, säger Tjusberg.

På de avslutande 20 minuterna kunde Växjö göra fem mål inför 1 142 åskådare och koppla ett rejält grepp om kvartsfinalserien.

Med ledning 3–0 i matcher är det nu vinna eller försvinna som gäller för Pixbo i fyra raka matcher om inte slutspelet ska ta slut direkt.
– Vi måste lyfta det som har varit bra. Vi blir inte utspelad av Växjö direkt men vi kan inte vara bra i 37 minuter. Vi måste vara bra i 60 minuter om det ska gå. Vi har alla möjligheter att vända på det här även om det blir tufft att vinna fyra matcher. Men det är mycket här i livet som är tufft, säger Tjusberg.

Nästa chans att väcka liv i matchserien kommer redan på torsdag, då i Wallenstamhallen för ett Pixbo som är rejält i brygga efter en katastrofal start på slutspelet. 

Växjö: 9
Pixbo: 3

Mest läst