Pittsburghs Sidney Crosby och Ottawas Erik Karlsson under matchens andra period.

Pittsburgh utjämnade mot Ottawa

|

Efter andra perioden hade Pittsburgh en relativt trygg 3–1-ledning. Men när fem minuter återstod av matchen sköt Ottawas Erik Karlsson ett skott, som studsade via lagkamrat Tom Pyatt och in i mål. Närmre än så kom dock aldrig Ottawa.

- Till den största delen var vi på tårna, höll i pucken på deras sida och fick några bra målchanser. Våra killar förtjänar mycket beröm för hur de spelade, säger Pittsburghs Sidney Crosby efter matchen, enligt AFP.

Stjärnan visade vägen

Lagkapten Crosby noterades för en assist till Olli Maatta, som gjorde matchens första mål, och Crosby satte sedan själv 2–0-målet i andra perioden. Han utsågs till en av matchens stjärnor.

- När pucken går till "Sid" vill man alltid vara i rörelse. Jag tycker att det var en bra passning. Jag bara såg något där och satte den i nätet, säger finske Maatta till nhl.com.

Brian Dumoulin hann göra 3–0 innan Ottawa fick in sitt första bakom Matt Murray i mål, som räddade 24 skott i sin första match i slutspelet. Murray har varit borta från isen sedan han skadades under uppvärmning före den första slutspelsmatchen.

Pittsburgh hade tidigare enbart mäktat med tre mål på de tre tidigare matcherna mot Ottawa.

Match fem mellan lagen spelas natten mot måndag svensk tid.

Missar resten av säsongen

I den andra semifinalserien fick Nashville ett tufft besked natten till lördag svensk tid. Filip Forsbergs och Viktor Arvidssons lagkamrat och Nashvillecentern Ryan Johansen missar resten av slutspelet. Han ådrog sig en lårskada under torsdagens förlustmatch mot Anaheim och fick akutopereras, skriver Reuters.

Även mellan Nashville och Anaheim är ställningen 2–2 i matcher.

Fakta: Så spelas semifinalerna

Avgörs i bäst av sju matcher:

+ Anaheim–Nashville 2–2 (nästa match spelas i Anaheim natten mot söndag, svensk tid).

+ Ottawa–Pittsburgh 2–2 (nästa match i Ottawa natten mot måndag).