Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Rebecca Peterson är vidare till den andra omgången i US Open i tennis.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Peterson vidare i US Open: "Givetvis glad"

Utspelad med 1–6 i första set och underläge 2–3 i andra. Då vände Rebecca Peterson mot Anastasia Pavljutjenkova och slog ut den tidigare träningskompisen ur US Open i tennis.

Sverigeettan har därmed tagit sig till andra omgången i tre av fyra grand slam-turneringar under 2018 (alla utom Australian Open). Ett imponerande facit för 23-åringen från Stockholm som avslutade fjolåret på 196:e plats på världsrankningen och nu är på väg mot topp-50.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Varje match jag kan vinna här (i US Open) betyder mycket oavsett, säger Rebecca Peterson.

Under den första dagen av årets sista grand slam imponerade 61-rankade Peterson med hårda slag på bana 6 då hon malde ned 28-rankade och 27-seedade Anastasia Pavljutjenkova, Ryssland.

"Väldigt bra"

Peterson förlorade första set stort, 1–6, och var illa ute i andra innan hon bröt tillbaka ett 2–3-underläge och tog hem setet med 6–4. I tredje och avgörande set misslyckades både Peterson och Pavljutjenkova – som tidigare tränat tillsammans på tennisakademin Good to Great i Stockholm – med att hålla serven under de inledande tre gamen.

- Min insats tycker jag var väldigt bra. Jag hade det lite kämpigt i första set, var lite nervös i tänkte inte riktigt klart. Samtidigt som hon spelade bra. Men jag lyckades ändra det sen. Det är jag mest nöjd över, säger hon.

Sedan tog svenskan över, bröt tillbaka till 3–3 och tog sedan övertaget till 5–3. Peterson servade hem matchen med 6–3 i setet och säkrade därmed motsvarande 849 000 kronor i prispengar som en plats i andra omgången ger.

Bra lott

Oseedade Peterson, som för första gången på fyra försök är vidare från den första omgången i US Open, ställs nu mot 881-rankade Vania King, USA, som nyligen kommit tillbaka efter skada.

- Jag har mött henne en gång tidigare (seger med 2–1 i set 2015) så jag vet lite hur hon spelar. Det blir återigen en tuff match jag ser fram emot. Det ska bli kul.

Matchen spelas troligtvis på onsdag kväll svensk tid, fram tills dess väntar återhämtning och vila för Peterson.

- I morgon (tisdag) ska jag träna lätt en timme, säger hon.