Svenska Rebecca Peterson lyckades inte rå på polska Iga Swiatek. Polskan vann nattens match i damernas Australian Open och Peterson är därmed ute ur damernas singelturnering.
Svenska Rebecca Peterson lyckades inte rå på polska Iga Swiatek. Polskan vann nattens match i damernas Australian Open och Peterson är därmed ute ur damernas singelturnering. Bild: Simon Baker/AP/TT

Peterson utslagen – ung dansk talang skrällde

Rebecca Peterson förlorade nattens tennismatch i Australian Opens andra omgång. Setsiffrorna blev 2–6, 2–6. Därmed är den 26-åriga svenskan utslagen i grand slam-turneringens singelturnering för damer.

ANNONS

Motståndet blev för svårt mot polskan Iga Swiatek, rankad 9:a. Matchen pågick i en timma och 17 minuter.

Ändå var Peterson inte alltför besviken efter matchen. Hon är stenhårt inriktad på att förbättra sina svagheter och lära sig av varje match.

– Jag känner att om jag kan gå upp några nivåer på några få moment så kommer det att göra stor skillnad, säger hon till TT.

"Jag vill slå dem"

– Jag tycker att det har varit ett väldigt bra test för mig att veta var jag står, så att det blir extremt tydligt för mig och min tränare vad jag behöver förbättra, fortsätter hon och säger att förra gången hon mötte Iga Swiatek så kändes det efteråt att hon behövde bli bättre på "i stort sett allt".

ANNONS

Så kändes det inte denna gång.

– För mig handlar det inte bara om att gå ut och möta dem och tycka att det kul, utan jag vill slå dem, jag har verkligen tron att jag kan göra det, säger Peterson om de högt rankade motspelare hon mött den senaste tiden.

I och med nattens förlust är Peterson utslagen ur turneringens singeldel, men hon väntas senare ställa upp i damdubbeln.

Att svenskan som är rankad 92:a skulle få stryk av Iga Swiatek var inte oväntat. Men det saknades sannerligen inte överraskningar i damernas andra omgång i grand slam-turneringen.

Att franska Alize Cornet, rankad som nummer 61, skulle slå ut tredjerankade spanjorskan Garbiñe Muguruza i två raka set med siffrorna 6–3, 6–3 var otippat.

Hejarop gav självförtroende

Den stora skrällen stod ändå den danska begåvningen Clara Tauson för – 19-åringen ses som en av damtennisens största talanger och spås en lysande karriär. Hon slog sjunderankade Anett Kontaveit från Estland med siffrorna 6–2, 6–4.

Tauson själv är rankad som nummer 39.

– Jag mådde så bra därute och jag kunde höra flera hejarop vilket gav mig gott självförtroende, och jag spelade en mycket bra match, sade en glad Tauson efter den en timme och 19 minuter långa matchen till nyhetsbyrån AP.

ANNONS

Skrälltemat fortsatte även senare på torsdagen. Den 19-åriga talangen Emma Raducanu, som sensationellt vann US Open i fjol, förlorade med 1–2 i set (4–6, 6–4, 3–6) mot 98:e-rankade Danka Kovinic från Montenegro.

Brittiskan har visat tveksam form efter grand slam-triumfen i september, och inte heller i Australian Open fick hon till det. Enligt BBC hämmades Raducanu dessutom av blåsor på sin högra hand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS