Kusken Johnny Takter var väldigt besviken efter Stochampionatet. Arkivbild.
Kusken Johnny Takter var väldigt besviken efter Stochampionatet. Arkivbild.

Persson vann dramatiskt lopp

Stochampionatet på Axevalla blev ett högdramatiskt lopp. Favoriten Cash Crowe galopperade i ledningen 1 350 meter från mål och ställde till oreda i fältet. Förlorare blev Darling Mearas som fastnade för länge för att kunna vinna. Vinnare blev Ultra Bright och Fredrik Persson.

ANNONS
|

Det var andra gången som Kalmartränaren Fredrik Persson vann det största loppet för fyraåriga ston. För sju år sedan segrade han med Viola Silas.

- Det var min dag i dag. Jag kunde komma loss på sista långsidan och sedan visade Ultra Bright hur snabb hon är. Det blev ett annorlunda lopp när Cash Crowe galopperade, då var det bara att byta taktik för min del, sade Fredrik Persson, som hittade fritt i sista kurvan och spurtade till seger på Axevalla.

ANNONS

Persson, med förnamnet Stefan, var inte lika lyckosam med andrahandsfavoriten Darling Mearas. Ekipaget släppte ledningen till Cash Crowe två varv från mål. Sjuhundra meter senare galopperade ledaren, både Schatzi Fayline och Fantasy River hann ner på innerspår, framför Darling Mearas. Där avgjordes nog loppet.

Besviken Persson

Halmstadshästen fick fritt mitt på upploppet, hon avslutade vasst till silverplatsen men för sent för att hota Ultra Bright.

Stefan Persson var förstås besviken men gratulerade vinnaren.

- Tyvärr fick vi luckan för sent men Fredrik har en jättebra häst. Grattis till honom, vi får försöka vinna Derbystoet i stället.

Johnny Takter, som galopperade i ledningen med Cash Crowe, var fruktansvärt besviken.

- Det här är den tråkigaste förlusten jag varit med om. Hon är så fantastisk bra och så strular det så här. Men hon är känslig i munnen, jag var så mjuk i handen som möjligt men det blev ändå galopp, sade Takter till TV12.

ANNONS

Hade fem raka segrar

Ultra Bright kom till Axevallatravet med fem raka segrar. Hon vann uttagningen för en dryg vecka sedan efter en vass långspurt ute i tredje-fjärdespår. Nu vann hon efter ett fint lopp vid sargen och lucka i sista kurvan.

- Hon är en stjärna och Hanna (Blomgren) är en jätteduktig hästskötare, berömde Fredrik Persson.

Ultra Bright vann på 1.12,9 över lång distans vilket är svenskt rekord.

Utdelningen för ju rätt på V75 var hela 2,6 miljoner kronor.

TT

ANNONS