Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Personligt rekord och klarad VM-kvalgräns av Khaddi Sagnia

När inomhus-SM avgjordes i Gävle slog Khaddi Sagnia till med ett superhopp och noterade nytt personligt rekord inomhus och är med det världsetta.

Förra helgen klarade Khaddi Sagnia VM-kvalgränsen på 60 meter häck och igår tog förbundskapten Karin Torneklint ut henne till mästerskapet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Jag hoppas hon fixar gränsen i längd på ISM. I så fall kan hon välja längd i stället för 60 meter häck", sa Torneklint i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Sagnia uttagen i fel gren till inne-VM

Under inomhus-SM i Gävle visade Khaddi Sagnia att hon är i form i längd också. I andra omgången slog hon till med personligt rekord inomhus när hon hoppade 6,67 meter. Men det var inte klart där. I den fjärde omgången flög hon 6,85 vilket innebär klarad VM-kvalgräns och att hon nu är världsetta.

– Jag är så himla glad, för första gången på länge kände jag verkligen att jag kunde flyga, säger Sagnia till friidrottskanalen.se.

– Det var oerhört imponerande av Khaddi. Det var ju inte bara 6,85-hoppet. Hon hade ju även det där på 6,67 och ett långt övertrampshopp också, säger Karin Torneklint till Gefle Dagblad.

Ullevi-hopparen närmar sig nu Carolina Klüfts svenska inomhus-rekord på 6.92. Sagnia är nu den svenskan som hoppat tredje längs genom tiderna inomhus, bakom Carolina Klüft och Erica Johansson.

Läs mer om Friidrott
Mest läst