Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Färjestads Johan Ryno jublar efter 4–2-målet mot Djurgården.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Passningskungen bröt måltorkan

Han hade spelat fram till tio mål – till slut fick Johan Ryno sätta ett själv också. Färjestads landslagsforward gjorde slut på måltorkan när han fastställde 4–2 för serieledaren i tom bur i toppmötet borta mot Djurgården.

Allt var som vanligt den här kvällen för serieledaren som har tagit poäng i alla sina matcher och nu tog sjunde segern på åtta försök.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Fast ändå inte.

Det var också en kväll när målkungarna Dick Axelsson och Michael Lindqvist blev framspelare – och passningskungen Ryno gjorde mål.

- Jag tycker vi har individuella prestationer som avgör. Dick (Axelsson) gör en fantastisk prestation före tredje målet när han håller undan pucken för tre-fyra gubbar. Det har varit vår styrka i år. Vi kanske inte har spelat på topp i alla matcher, men vi har individuellt skickliga spelare som gör det där lilla extra, sade Ryno.

"Bra målvaktsspel"

Målet han pratade om var backen Jens Westins matchvinnande 3–2 med Axelsson och Lindqvist som framspelare.

Det kom efter 16.27 av den tredje perioden och efter att Djurgården haft ett bra tryck, men inte kunnat överlista Färjestadsmålvakten Stefan Steen.

- Vi är pressade i hela andra och stundtals i tredje perioden också, men vi har riktigt bra målvaktsspel, sade Ryno.

Som sedan fick sätta 4–2 i tom bur när hemmalaget tog ut målvakten och satsade på en extra utspelare.

Även om landslagsforwarden producerat assist i massor – flest i SHL – var det skönt att få spräcka målnollan.

- Poängmässigt är det helt klart min bästa säsongsstart. Jag är med och bidrar i mycket, inte så mycket mål, men det känns bra, sade han.

Långt kvar

Färjestad har överraskat många att få ihop laget så snabbt med många nya spelare och ny sportslig ledning. Det har fött gulddrömmar i Karlstad.

- Det är oktober fortfarande, så det är en lång bit kvar. Det är skönt att vi har fått en bra start, men det finns saker att jobba på, sade Ryno.

För Djurgården var det en tuff förlust. Laget agerade blekt i första perioden, säkerligen tagna av legendaren Nichlas Falks dubbla kollapser under och efter tröjceremonin inför matchen då hans nummer 16 skulle pensioneras.

Färjestad gick då upp till 2–0 – Per Åslund och Joakim Nygård – innan Djurgården tog över i andra och reducerade (Niclas Bergfors) och kvitterade (Jonathan Davidsson). Djurgården fick sin fyra matcher långa segersvit bruten.