Partillelaget tar guld igen

ANNONS
|

SM-finalen blev ett lika stort antiklimax som året innan. För alla som inte är Sävehof-anhängare vill säga. En ny imponerande maktdemonstration kan man också kalla det. Och Partillelagets Champions League-spel var en positiv överraskning.

Serien och slutspelet var mer svårtippat än på länge i fjol. Det kändes som att kvalitén skruvades upp ytterligare ett par snäpp. Och det ser ut att fortsätta på den inslagna positiva vägen för handbollen. Flera av lagen har numera en rejäl publik i ryggen och det ser ut att finnas en handfull utmanare om finalplatserna till våren.

Där räknar jag in RIK. Jag trodde att den forna giganten skulle börja klättringen uppåt redan i fjol. Men truppen var för bräcklig och med alla avstängningar, skador och personliga problem kring spelare, dog också förhoppningen om slutspel.

ANNONS

Jag har inte sett nyförvärvet från Serbien än, men det skvallras om att Vladimir Abadzic är en målvakt som håller hög klass. Lasse Bernhardsson ser jag också som väl investerade pengar. Det kändes inte som att han var motiverad på slutet i Alingsås, jag tror att han längtade ”hem” till RIK. Miljöombytet kommer att lyfta honom flera klasser och han kommer att bli en tillgång. Charlie Sjöstrand, Henrik Lundström, ja ni fattar.

Klubben har också fått behålla hela stommen från fjolåret. Tränarduon Magnus Wislander och Johan Eklund har plötsligt det angenäma problemet som konkurrens om platser innebär. Kan vi fortsätta besparas från svarta rubriker om kaos och svajig ekonomi känns det som att det här laget kan ta sig riktigt långt.

Sävehof är än en gång given favorit att ta hem guldet. Fjolårsfinalisten IFK Kristianstad ser jag som främsta utmanare. Guif, Ystad och några till lär också blanda sig i toppstriden. Det känns helt enkelt omöjligt att förutse någonting.

Svensk handboll har saknat profiler. Klubbarna tycks ha fattat det och det vimlar av dem i år. Kanske kan det till och med locka publik till Lisebergshallen och Partillebohallen.

1) Sävehof

2) IFK Kristianstad

3) Guif

4) Ystads IF

5) RIK

6) Drott

7) IFK Skövde

8) Lugi HF

9) Alingsås HK

10) HK Malmö

11) HK Aranäs

12) VästeråsIrsta HF

13) Hammarby

14) Skånela

ANNONS