Paris SG-tränaren Unai Emery. Arkivbild.
Paris SG-tränaren Unai Emery. Arkivbild.

Paris SG-tränaren tror på vändning

Tränaren Unai Emery beskriver returmötet med Real Madrid som säsongens absolut största match. Och han vet precis hur Paris SG ska ta sig an uppgiften.

ANNONS
|

Parisklubben reste hem från Spanien med en 1–3-förlust och nästan två veckor senare blev storstjärnan Neymar fotskadad.

Det är två händelser som inte ger Paris SG bästa möjliga förutsättningar till returmötet med Real Madrid på tisdagskvällen.

Men det verkar inte påverka tränaren Unai Emery eller backen Dani Alves.

- När en spelare saknas öppnar det alltid dörren för en annan. Alla våra spelare kommer att vara viktiga, startspelare och de som kommer in under matchen, säger Emery enligt europeiska fotbollsförbundet Uefas webbplats.

ANNONS

Alves:

- Det är omöjligt att inte påverkas av Neymars frånvaro men antingen gnäller du över det eller så gillar du läget. Jag väljer alltid det senare.

"Unikt tillfälle"

Med Neymar borta, som just nu rehabiliterar efter operation i Brasilien, ser det ut som att PSG kommer att satsa på Ángel Di María, Kylian Mbappé och Edinson Cavani som lagets offensiva trio. Enligt Emery ska det vara tillräckligt med spets för att vända på underläget och få spela vidare i Champions League.

- Vi måste spela med våra huvuden och med våra hjärtan, men om jag måste välja är det viktigare att spela med våra hjärtan, säger han.

- Det är säsongens absolut största match. Det är ett unikt tillfälle för våra fans och alla som älskar fotboll i Frankrike och Paris. Det här är en möjlighet för oss att gå vidare.

ANNONS

Verratti tillbaka

Paris SG väntas få tillbaka backen Marquinhos och mittfältaren Marco Verratti, men kring mittfältaren Javier Pastore finns fortfarande frågetecken.

Real Madrids tränare Zinedine Zidane har valt att ta med Toni Kroos och Luka Modric, som båda har haft skadebekymmer, i truppen till matchen i Frankrike.

Tisdagskvällens andra match är returen mellan Liverpool och Porto. Det engelska storlaget vann med 5–0 i Portugal för tre veckor sedan.

TT

Fakta: Så spelas Champions League

Åttondelsfinaler:

Tisdagen: Liverpool–Porto (5–0 i första mötet) och Paris SG–Real Madrid (1–3).

Onsdag: Manchester City–Basel (4–0) och Tottenham–Juventus (2–2).

13 mars: Manchester United–Sevilla (0–0) och Roma–Sjachtar Donetsk (1–2).

14 mars: Besiktas–Bayern München (0–5) och Barcelona–Chelsea (1–1).

Kvartsfinaler lottas den 16 mars och spelas den 3–4 samt 10–11 april.

Semifinaler lottas den 13 april och spelas den 24–25 april samt 1–2 maj.

Finalen spelas den 26 maj på Olympiastadion i Kiev, Ukraina.

ANNONS