Tiger Woods tävlar igen den här veckan. Arkivbild.
Tiger Woods tävlar igen den här veckan. Arkivbild.

Pånyttfödd Woods orsakar Tiger-feber

Förra veckans andraplats var det slutgiltiga beviset. Tiger Woods inte bara spelar igen – han gör det dessutom i yppersta världsklass. Med bara ett par veckor kvar till årets första major har golfen drabbats av Tiger-feber.

ANNONS
|

Den förre världsettan var med och slogs om segern i Valspar Championship i helgen och tittarsiffrorna som tv-bolaget NBC presenterade efteråt sade det mesta. Inte på fem år hade så många följt upplösningen av en PGA-tourtävling – majortävlingarna borträknade – och anledningen stavas förstås Tiger Woods.

För bara ett halvår sedan var det tveksamt om han över huvud taget skulle komma tillbaka igen.

Oddsen rasar

Nu nämns 42-åringen plötsligt som en av huvudfavoriterna inför US Masters på Augusta, 5–8 april. Spelbolagens odds på en Woods-seger – i så fall den 15:e i en major – har rasat snabbt i takt med att det har visat sig att comebacken verkligen är att ta på allvar.

ANNONS

Regerande Masters-mästaren Sergio García har, precis som många andra, kunnat konstatera att det är lite av fornstora dagars Tiger Woods som är tillbaka på golfbanan efter alla skadeproblem.

- Vi vet alla vilken spelare han är och vilken spelare han kan vara när han är frisk. När han svingar nu ser det inte ut som att han har ont – och det är det viktigaste, säger spanjoren enligt nyhetsbyrån AFP.

Favorittävling väntar

Redan den här veckan tävlar Tiger Woods igen. I Arnold Palmer Invitational på Bay Hill-banan utanför Orlando, Florida, kommer amerikanen till start för första gången sedan 2013. Då vann han tävlingen – och genom åren har Woods tagit åtta av sina totalt 79 titlar på PGA-touren just i favorittävlingen på Bay Hill.

Det vore med andra ord ingen jätteskräll om Woods blir en vinnare igen redan den här veckan, i så fall för första gången sedan i augusti 2013.

Oavsett hur det går lär nog Tiger-febern hålla i sig. Faktum är att den till och med har spridit sig bland konkurrenterna. Under en av inspelsdagarna inför veckans tävling bad Kiradech Aphibarnrat, rankad 31:a i världen, om att få Tiger Woods autograf. Den thailändske stjärnan, som var sju år när Woods vann sin första majortitel 1997, gick sedan nöjt runt med idolens signatur på skärmmössan.

ANNONS

Tre svenskar gör Tiger Woods sällskap i startfältet: Henrik Stenson, Alex Norén och David Lingmerth.

TT

Fakta: Tiger Woods

Född: 31 december 1975.

Världsrankning: 149.

Meriter: Totalt har Woods 79 segrar på PGA-touren, den senaste kom i augusti 2013. Har vunnit 14 majortitlar, bara Jack Nicklaus (18) har vunnit fler.

Aktuell: Blev tvåa i förra veckans PGA-tourtävling och tävlar igen den här veckan i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i Florida, en tävling han tidigare har vunnit åtta gånger.

Fakta: Torsdagens starttider

PGA-tourtävlingen Arnold Palmer Invitational inleds på torsdagen. Intressanta starttider (svensk tid):

13.23: Tiger Woods.

13:59: Alex Norén.

17.56: Henrik Stenson.

18.44: David Lingmerth.

ANNONS