Alexander Ovetjkin kramas om efter sitt 700:e NHL-mål.
Alexander Ovetjkin kramas om efter sitt 700:e NHL-mål. Bild: Bill Kostroun¨/AP/TT

Ovetjkin sköt NHL-karriärens 700:e mål

Till slut kom målet som det snackades om redan innan det gjordes. Med ett slagskott i krysset sköt Alexander Ovetjkin karriärens 700:e mål i NHL.

ANNONS

Washingtonstjärnans mål betydde 2–2 i början av tredje perioden borta mot New Jersey, men ganska snart var han omringad av lagkamrater som firade som om en viktig seger precis hade bärgats.

Efter att ha nått milstolpen blev Ovetjkin sedan kvar på isen och fick ta emot en sportslig stående ovation från New Jersey-publiken.

Ryssen blev den åttonde spelaren att ha gjort 700 NHL-mål och upp till ettan Wayne Gretzky har han fortfarande 194 mål. Om 34-årige Alexander Ovetjkin kan fortsätta i samma stil – det här var hans 42:a mål för säsongen – måste han spela ishockey i fyra-fem år till för att kunna utmana Gretzky om målrekordet.

ANNONS

Det var New Jersey-svensken Jesper Bratt som inledde målskyttet när han snyggt fintade bort målvakten, efter att ha blivit frispelad av Damon Severson. Just Severson fick sedan också sista ordet när han sköt avgörande 3–2 i powerplay, med två minuter kvar av slutperioden.

Alexander Ovetjkin blev den åttonde spelaren att nå 700 mål i NHL. Hela gänget:

Wayne Gretzky: 894.

Gordie Howe: 801.

Jaromir Jagr: 766.

Brett Hull: 741.

Marcel Dionne: 731.

Phil Esposito: 717.

Mike Gartner: 708.

Alexander Ovetjkin: 700.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS