Oväntat svår operation för OS-guldhoppet

Diskbråcket var bara en petitess. Med ett halvår till vinter-OS i Pyeongchang är curlingskippern Niklas Edin fortfarande inne i rehabiliteringen av en ryggoperation.

ANNONS
|

32-årige Niklas Edin, som lett Sverige till två VM-guld, fem EM-guld och ett OS-brons, har sedan en längre tid haft problem med ett diskbråck.

I samband med operationen tidigare i sommar upptäcktes fler problem.

- Det blev en dekompression när läkarna insåg att själva diskbråcket var en petitess. En helt annan operation mot det som var tänkt och jag kände det direkt jag vaknade upp. Det gjorde så jäkla ont, mer än vad det ska göra vid ett diskbråck, och då visade det sig att jag fått fel medicinering. Jag skulle haft mer smärtstillande, säger Niklas Edin till Värmlands Folkblad.

ANNONS

I april tog nuvarande lag Edin – där Christoffer Sundgren. Rasmus Wranå och Oskar Eriksson också ingår – VM-silver i Edmonton. Laget är också kvalificerat till OS i sydkoreanska Pyeongchang.

Ryggoperationen riskerar inte medverkan i spelen. I september ska Niklas Edin vara tillbaka på curlingisen.

- Vi vill behålla vår plats på världsrankingen som etta. Det kan inge respekt i det mentala spelet och blickar man framåt är det viktigt att komma in i ett OS med stort självförtroende, säger han.

ANNONS