Osannolika bilderna – mitt under tävlingen: "Fullständig katastrof"

Det bjöds på smått komiska scener i Norge när Ladies Tour of Norway skulle avgöras. Mitt under cykelloppet öppnade sig en bro och stoppade tätklungan. – Det är en fullständig katastrof, säger norska TV2:s expert Johan Kaggestad.

ANNONS
|

Tätklungan som bestod av fyra cyklister hade ryckt och var i ledning med drygt 30 sekunder. Men med 7,4 kilometer kvar av tävlingen stoppades cyklisterna helt plötsligt. Detta då en liten segelbåt passerade under en bro som cyklisterna skulle över. Vilket fick bron att öppna sig och tätklungan tappade sitt försprång.

– Det är inte möjligt. Det är det sjukaste jag har sett, säger TV2:s kommentator, Christian Paasche.

– Här är det några som inte har snackat ihop sig. Det är en klaffbro, är det en eller flera turister som beställt tid för att åka igenom just här... det får inte ske! Det är en fullständig katastrof.

ANNONS

Efteråt var tävlingsledningen minst sagt beklagande.

– Det är en chock för oss alla. Detta är tragiskt för alla som är involverade. Vad som är den rätta orsaken till detta har jag ingen kommentar till nu, men detta är något som vi måste titta närmare på,säger han till TV2.

Lite senare försökte touren själva förklara det inträffade.

”Orsaken till den oväntade öppningen av bron, är flera olyckliga händelser. Bron öppnas automatiskt från ett kontor i Oslo där båtarna ringer ett nummer för att öppna den. Men på grund av loppet var bron stängd till klockan 18.00. Men dagens etapp var långsammare än väntat på grund av hård vind och cyklisterna kom fram till bron 15 sekunder efter 18.00. Där fick de en röd lampa och tvingades att stanna. Personen som skötte bron från Oslo var ny på jobbet och hade inte fått någon information om att det pågick ett lopp.”, skriver de i ett uttalande.

Vann gjorde Chloe Hoskings som vann spurten där drygt 50 cyklister var med och kämpade om etappsegern.

ANNONS