Naomi Osaka åkte ur i den första omgången av Franska mästerskapen efter förlust med 0–2 i set mot Amanda Anisimova.
Naomi Osaka åkte ur i den första omgången av Franska mästerskapen efter förlust med 0–2 i set mot Amanda Anisimova. Bild: Christophe Ena/AP/TT

Osaka utslagen direkt i Franska mästerskapen

Först i Australian Open och sedan i Franska mästerskapen. Kort sagt: Naomi Osaka fortsätter att ha svårt för Amanda Anisimova. 5–7, 4–6 betyder att den japanska tennisstjärnan har spelat färdigt i Paris.

ANNONS

För fyra månader sedan skrällde amerikanskan Amanda Anisimova och slog ut japanskan Naomi Osaka i den tredje omgången av Australian Open.

På måndagen möttes duon igen, den här gången i första omgången av Franska mästerskapen – turneringen som Osaka drog sig ur i fjol.

Och precis som i Australien i januari blev Anisimova för svår för Osaka även den här gången.

Amerikanskan vann första set med 7–5 och kammade hem andra med 6–4.

2–0 i set alltså och Osaka utslagen direkt.

– När du ser att du möter Osaka i den första rundan vet du att det inte kommer bli lätt. En väldigt tuff match under svåra väderförhållanden, jag är bara glad att vara förbi den första rundan, säger Anisimova i segerintervjun.

ANNONS

20-åriga Anisimova är 28:a på världsrankningen, medan 24-åriga Osaka placerar sig tio placeringar därefter.

Titelförsvarande Barbora Krejcikova försvann också i första omgången. Den tjeckiska 26-åringen förlorade överraskande mot hemmaspelaren Diane Perry, 19, med 6–1, 2–6, 3–6.

Vidare i turneringen är världsettan och polska favoriten Iga Swiatek. 20-åringen vann med 6–2, 6–0 mot ukrainskan Lesia Tsurenko – vilket gör att Swiatek nu är uppe i 29 raka segrar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS