Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

OS-medaljör död i motorcykelkrasch

Den brittiske höjdhoppsstjärnan Germaine Mason är död. Han dog i en trafikolycka, rapporterar flera brittiska medier. Mason blev 34 år.

Germaine Mason är död. Höjdhoppsstjärnan dog i en motorcykelkrasch på Jamaica i dag, rapporterar flera brttiska medier. Olyckan ska ha inträffat i den jamaicanska huvudstaden Kingston.

Mason ska ha varit på väg från en fest när han körde av vägen. Enligt uppgifter i jamaikanska medier ska sprintstjärnan Usain Bolt, nära vän till Mason, ha varit en av de första på platsen efter olyckan.

Mason föddes på Jamaica och tävlade länge för det jamaicanska friidrottslandslaget. 2006 valde han att byta tävlingsnationalitet och när han tog OS-silver i Peking 2008 gjorde han det för Storbrittannien.

Stefan Holm i sorg

Mason, som blev 34 år, sörjs nu av friidrottsvärlden. En av de som minns honom är svenske Stefan Holm som tävlade mot Mason vid ett flertal tillfällen – bland annat under OS 2008.

– Fy fan, fy fan. 34 är verkligen ingen ålder, säger Holm, till Expressen och fortsätter:

"Var en skön kille"

– Han var ju engelskspråkig, så han var en av man kunde snacka med. Man mötte många ryssar som inte var så pratglada, men han gick att prata med. Han var en skön kille. Avslappnad.

Även Jamaicas premiärminister Andrew Holness. sörjer Mason:

”Vi sänder våra djupa kondoleanser till hela sportvärlden”, skriver han  på Twitter.

 

Mest läst