Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

OS-guldvinnaren slutar efter sjukdomen: "Då gråter jag"

OS-guldmedaljören Julia Lipnitskaja la karriären på hyllan som 19-åring. Nu berättar hon varför hon slutar – hon lider av anorexi. – Jag ångrar att jag inte gick ut med det här tidigare, säger hon.

I slutet av augusti kom nyheten som slog ned som en bomb inom konståkningssporten. Den blott 19-åriga Julia Lipnitskaja som vann OS-guld 2014 i Sotji slutade med konståkningen. Nu berättar den ryska konståkaren om beslutet och berättar om anledningen till att karriären tog slut som 19-åring.
Hon lider av anorexi.
– Jag funderade på det här i två tre månader. Jag vägde för- och nackdelar. Jag hade gott om tid att fundera när jag tillbringade en lång tid på kliniken i vintras. Jag pratade med min mor direkt och hon förstod mig. Tillsammans beslutade vi att inleda ett nytt liv för mig. Vi informerade förbundet och förklarade situationen, säger hon till förbundets hemsida
– Anorexi är vanligt i dessa tider. Det enda jag ångrar är att jag inte gick ut med det här tidigare.

All uppståndelse kring henne som person efter OS-guldet var dock inte positiv för Lipnitskaja som blev den yngsta ryska OS-guldvinnaren någonsin.
– Det var väldigt svårt för mig. Jag är inte någon öppen person. Sedan jag var ett liten barn har jag varit väldigt introvert. Att prata med en främling var en stor utmaning för mig. I dag behöver jag inte läsa alla tidningar eller kolla alla tv-sändningar där mitt namn dyker upp. I dag drömmer jag om att hitta ett intressant jobb för framtiden. Nu ska jag återvända till skolan för att studera och lära mig engelska. Jag kommer definitivt inte att jobba som tränare.
– Jag vill tacka förbundet och alla som hjälpt och stöttat mig. Jag vill tacka alla fans för deras kärlek och förståelse. Jag försöker att läsa alla meddelanden och vissa träffar mig rakt i hjärtat. Då gråter jag, men oftast ler jag.

Mest läst