Olsson efter fiaskot: "Det är skittråkigt"

Johan Olsson var en av favoriterna inför loppet, men misslyckades fullständigt och slutade 48:a. – Det är bara en flod av svordomar som passerar genom hjärnan, säger han om mardömsloppet.

ANNONS
|

Han är regerande mästare på distans och har för en gångs skull sluppit både skador och sjukdom i vinter. Ändå blev det platt fall för Johan Olsson, som slutade på 48:e plats, 1:48 efter segrande Alex Harvey.

Efter loppet berättade han om känslorna.

– Det var hemskt. Men som jag sagt, efter såna här fiaskon så får man göra en samlad bedömning utifrån allting: Vad man haft under fötterna, hur det har funkat, hur det har sett ut. Och sedan får man utvärdera och gå vidare. Det är ingen idé att gräva ner sig.

Olsson, som är ett av Sverige stora guldhopp i VM i februari, säger sig dock inte vara allt för orolig.

ANNONS

– Jag har en bra träningsperiod i ryggen, så på det sättet känner jag ingen oro. Det hade varit värre om jag varit sjuk i tre veckor och sluta typ 46:a. För jag känner ändå att jag har ett bra arbete bakom mig och någon slags grogrund.

När en så bra åkare plötsligt hamnar så långt bakom täten väcks naturligtvis misstanken om ett vallafiasko. Något som även Olsson funderade på efter det svaga loppet.

– Serviceteamet kommer självklart att sticka ut och testa mina grejer och jämför med de andra, för att se om något är fel. Jag har åkt på ett helt nytt par idag som inte tävlat på förut. Men det är svårt att svara på nu.

– Jag var nästan inte ens trött på slutet, och så blir det ofta när skidorna inte är på topp. Men jag ser ingen mening med att svartmåla varken mig själv eller vallarna, utan man får göra en konkret bedömning av det. Ingen tjänar på att få överdrivet mycket skit, säger Olsson.

Alex Harvey vann loppet för Martin Johnsrud Sundby. Marcus Hellner knep bronset efter en stark spurt. Olsson, däremot, var tidigt uträknad och tvingades genomföra de 15 kilometerna utan chans på medalj.

ANNONS

– Då är det mest bara en flod av svordomar som passerar genom hjärnan, när man åker så dåligt fast man vill åka så jävla bra. Det är skittråkigt, verkligen. Man får försöka plåga sig igenom det och sedan när jag är på hotellrummet så får jag stänga av helt enkelt, summera han.

ANNONS