Olimb: Häftig och rolig känsla

Bara två sekunder kvar att spela. Då smällde Mathis Olimb in 3–2 för sitt Linköping hemma mot Karlskrona.

ANNONS
|

Topplaget LHC har forcerat fram efter nyår och vunnit elva av de tolv senaste omgångarna inför fredagen.

Men mot Karlskrona har östgötarna det tufft, åkte på stryk med 1–3 borta och hade i det läget bara plockat två av nio möjliga poäng i inbördes drabbningar.

Under lördagen var det nära att man tappade poäng igen.

Trots ledning med både 1–0 och 2–1 (genom tyske nyförvärvet Marcel Müller) kämpade sig gästerna tillbaka och när Alexander Bergström kvitterade till 2–2 efter 17.49 minuter av sista perioden luktade det förlängning.

"Aldrig avgjort"

Men med futtiga två sekunder kvar av matchen pangade Mathis Olimb in segerpucken i powerplay.

ANNONS

- En otroligt häftig och rolig känsla, har aldrig avgjort en match så pass sent och har inte varit med om att någon i mitt lag gjort det heller förut. Det var så skönt eftersom vi verkligen kämpat och kämpat, sade den norske landslagsmannen.

31-åringen hittade en lucka till höger om gästernas målvakt Johannes Jönsson och över 6000 åskådare på läktarna vrålade ut sin glädje.

- Emil Sylvegård och Niklas Persson täckte bra och har förstås en stor del i målet. Jag har ofta fått höra att jag borde skjuta oftare. Har tänkt så i tio år, men det blir för få skott. Efter det här kanske självförtroendet blev lite bättre.

"Sparat bästa till sist"

Mathis Olimb skrev på för LHC inför den här säsongen och har haft det trögt med poängen. Men under 2017 har det börjat lossna och han är nu uppe i sju mål och sex assists på sina 33 omgångar.

ANNONS

- Jag hoppas att jag har sparat det bästa till sist. Och vad gäller laget känns det väldigt bra. Vi går för en plats på topp fyra och vill förstås så högt upp som möjligt.

Precis som i tidigare matcher hade Linköping svårt att luckra upp Karlskronas försvar.

- De backar hem med laget, men jag vill ändå inte säga att de är tråkiga att möta. Jag har full respekt för deras sätt att spela efter sina förutsättningar för att kunna vinna matcher. De offrar sig fullt ut och ger aldrig upp.

Men att hinna kvittera en tredje gång med bara två sekunder kvar var givetvis övermäktigt även för Blekingegänget.

- Starkt av oss att komma tillbaka två gånger och surt att släppa in det där sista målet. Men efter de tolv raka förlusterna har vi verkligen höjt oss i de här två matcherna mot Linköping, sade assisterande tränaren Mikael Aaro.

ANNONS
TT

ANNONS