Ola Wenström lämnar Viaplay – efter 13 år

Efter 13 år lämnar den folkkära programledaren Ola Wenström Viaplay.
– Jag har inte riktigt landat i det här ännu, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Ola Wenström, 54, kom till Radiosporten 1995 och gick därifrån vidare till TV4. Sedan 2008 har den folkkäre programledaren lotsat tittarna genom sportsändningar på Viasat och nu Viaplay. Just nu leder han kanalens sändningar från handbolls-VM i Egypten och han är starkt förknippad med sändningarna från Champions League och Premier League.

Men efter 13 år är den eran över, det säger Wenström till Expressen. I sommar lämnar han mediehuset Nent Group.

– Jag går i mål med Champions League efter 13 år i det här mediehuset.

Wenström har under 2020 jobbat med en dokumentär om Amadeus Sögaard tillsammans med sin fru Lotta, och det är den typen av arbete han vill fortsätta med när han lämnar Viaplay.

ANNONS

– Jag har inte riktigt landat i det här ännu, men min ambition har länge varit att jobba mer varierat och journalistiskt. Det kommer att bli sjukt konstigt och sorgligt och att inte jobba ihop med alla i studion och produktionen. Det är personer jag känner starkt för och räknar som verkliga vänner, säger Wenström till Expressen.

Han fortsätter:

– Den senaste produktionen med Amadeus Sögaard är ett sådant projekt som jag och Lotta vill jobba vidare med. Det finns flera nya uppslag och andra idéer för vardagen efter Champions League-finalen, men allt är egentligen öppet.

Ola Wenström, Hanna Fogelström och Martin Frändesjö under handbolls-EM 2020 i Göteborg.
Ola Wenström, Hanna Fogelström och Martin Frändesjö under handbolls-EM 2020 i Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS