Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/3

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Nygren skriver på för Blåvitt

  Han fick debutera mot Öis och avgjorde derbyt med matchens enda mål. Nu har Benjamin Nygren, 16, skrivit på att A-lagskontrakt med IFK Göteborg. – Det känns underbart, säger han.

  Benjamin Nygren har öst in mål i juniorlagen i IFK Göteborg och är en av de största talangerna i U17-landslaget. Efter att han debuterade mot Öis i derbyt under försäsongen blev han stor matchhjälte då han gjorde matchens enda mål.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Det var riktigt roligt! Magiskt! Det är något man har drömt om sedan man var liten. Det är magiskt att få avgöra och ett derby dessutom, sa han efter derbyt.

  Då var han hoppfull om att få fler chanser i den blåvita tröjan. Nu ska det vara klart att han skrivit på ett kontrakt med klubbens A-lag.

  Under onsdagen presenterades han av klubben.

  – Han har varit med en del runt A-laget och vi är väldigt glada över att vi har kunnat landa det här, säger Mats Gren.

  Nygren själv var väldigt nöjd över sitt kontrakt.

  – Det känns underbart. Det är något man har haft som mål sedan man kom till klubben och jag har spelat här sedan jag var elva år så det är sjukt kul, säger han och fortsätter.

  – När jag fick chansen mot Öis och fick vara med A-laget lite så känner man att man har något att göra häruppe. Jag har kommit närmare och närmare och det ska bli kul att kunna konkurrera med de andra nu.

  Kontraktet med klubben sträcker sig över säsongen 2020.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.