"Nyckelbenet är brutet och jag har smärtor"

Svenske toppryttaren Alexander Zetterman fördes med ambulans till sjukhus sedan hans häst gått omkull. Nu bekräftar ryttaren att han brutit nyckelbenet. – Nyckelbenet är brutet och jag har smärtor, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Dramat utspelades under derbykvaleti Falsterbo på fredagsförmiddagen. Efter ett hinder gick hans häst Cordalis 8 omkull och Zetterman åkte i backen och kan i samband med det ha blivit trampad av hästen.

Han hade uppenbartont och enligt tidningen Ridsportska Zetterman ha skadat vänstra axeln, nu bekräftar ryttaren att det handlar om en fraktur i nyckelbenet.

– Nyckelbenet är brutetoch jag har smärtor men hästen har klarat sig väldigt bra, säger Alexander Zetterman i ett pressmeddelande.

– Det är svårt att säga var som hände, det blev en dålig landning och Cordalis första ben, det som tar emot i landningen, vek sig och vi båda följde efter.

ANNONS

Den tidigare VM-ryttaren fördes med ambulans till sjukhus för vård men kunde för egen maskin ta sig av banan. Tävlingarna fick därmed ett abrupt slut för Zetterman som nu är hemma och vilar sig.

– Det är så tråkigt, jag har jobbat så länge för att komma till Falsterbo Horse Show, säger han besviket.

ANNONS