Nya sponsorer redan på gång

Det finns redan sponsorer som signalerat att de kan gå in med nya pengar i Qviding. Det säger rekonstruktören Stefan Skeppstedt.

ANNONS
|

Qviding har skulder på drygt tio miljoner kronor, visar ansökan om rekonstruktion som lämnats in till tingsrätten.

Stefan Skeppstedt på Ackordscentralen Väst är utsedd till rekonstruktör. Det första han nu ska göra är att hjälpa klubben med nya betalningsrutiner.

– Är man i rekonstruktion får man bara köpa varor och tjänster kontant, inga nya skulder får uppstå, säger han.

Miljonlån mot kommunal borgen

Hans mål är att till slut komma fram till en ackordsuppgörelse, där fordringsägarna går med på att få tillbaka en mindre del av de verkliga skulderna.

– Efter semestrarna väntar en diskussion med SEB och Göteborgs stad. Banken har lånat ut 5 miljoner kronor mot kommunal borgen. Skulle ackordet bestämmas till 25 procent skulle banken kunna kräva kommunen på resten. Och med tanke på hur ekonomin ser ut skulle det nog bli svårt att erbjuda mer än 25 procent.

ANNONS

"Qviding har många vänner"

För att ta fram en ackordslikvid behövs nya pengar i föreningen. Och sådana kan vara på gång, enligt Stefan Skeppstedt.

– Qviding har många vänner och enligt de signaler jag fått finns det sponsorer som är beredda att gå in med betydande belopp. Annars hade man nog inte kunnat ingå detta förfarande. Men säger stora fordringsägare blankt nej till en ackordsuppgörelse, då blir det svårt. Med ett ackord får man åtminstone till exempel 25 procent, vid en konkurs får man inget.

Hur lång tid rekonstruktionen kommer att ta är svårt att säga men tre månader räcker inte, säger Skeppstedt.

– Men om sex månader bör vi definitivt vara klara.

ANNONS