Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/7

Ny seger för Blåvitt – tredje raka

Det blev på nytt seger för Blåvitt i Spanien. Detta efter ett klassmål av Amin Affane som nätade för första gången i IFK-tröjan.

Poya Asbaghi gjorde en hel del förändringar till den andra matchen under lägret i Spanien. Detta då flera av spelarna som normalt sett startar kände sig slitna.

– Det är många som spelat många minuter i de senaste matcherna och vi har haft tuffa träningar, sa han innan matchen.

Väl på plan var det Blåvitt som började bäst och stod för halvlekens finaste anfall. Det senaste nyförvärvet Mikael Ingebrigtsen fick bollen, släppte perfekt på Emil Salomonsson som serverade Elias Omarsson som inte gjorde något misstag.

Ett annat nyförvärv skulle presentera sig dryg tio minuter senare. Emil Salomonsson fick frispark och den släppte inte Amin Affane som snyggt skruvade in 2–0 över en felplacerad kinesisk mur.

Men kineserna reducerade när Pontus Dahlberg boxade ett inlägg rakt på Muriqui som inte hade tid ens att reagera men ändå fick bollen i mål. Ett rejält misstag av Dahlberg.

Amin Affane visade på nytt prov på sin fina vänsterfot strax innan pausvilan. Nyförvärvet från AIK skruvade frisparken i stolpen den här gången.

I den andra halvleken kontrade Blåvitt in 3–1 efter att Elias Omarsson runnit igenom och serverat Billy Nordström till ett öppet mål. Strax därefter blev målskytten för kineserna, Muriqui utvisad och Blåvitt blev en man mer.

Efter det fortsatte bytena att avlösa varandra och matchen blev mer och mer sönderryckt. Blåvitt kunde hålla undan och vinna med 3–1.

Läs mer om IFK Göteborg
Mest läst