Två mål och fyra stygn för Roe

|

Linköping låg under med 0–3 när Garrett Roe fick klubban från Djurgårdens Jonathan Davidsson i ansiktet när drygt halva SHL-matchen på Hovet hade spelats.

Där och då vände matchen.

Med blodet rinnande från ansiktet fick Roe åka ut till omklädningsrummet och sy.

När han kom tillbaka ihoplappad var ställningen 3–3. Förutom Davidssons 2+2 för hög klubba åkte hemmabacken Alexander Urbom strax efteråt också ut 2+2 minuter för en tripping och en puck out.

Tre snabba mål

Linköping gjorde tre mål i powerplay inom loppet av 2.02.

Andrew Gordon satte 3–1 i spel fem mot fyra, Niklas Persson styrde in 3–2 i fem mot tre och Niclas Bergfors satte kvitteringspucken i fem mot fyra.

- Jag hörde våra mål i bakgrunden medan jag sydde, berättade han.

Sedan fixade Roe resten i den sista perioden med två mål.

Han gjorde 4–3 i numerärt underläge efter en miss av hemmamålvakten Adam Reideborn och sedan segermålet, 5–4, fri framför Reideborn sedan Broc Little slagit en öppnande passning. Förstakedjan stod för sju poäng, Andrew Gordon (1+2), Roe (2 mål) och Little (2 assist).

Linköping har precis som Djurgården – som åkte på femte raka förlusten – varit en besvikelse i säsongsstarten.

Hemma borta

Det tippade topplaget har hamnat i botten, främst på grund av att laget inte tagit en enda trepoängare på hemmaplan.

På bortaplan har Linköping däremot varit hemma, tagit tre segrar på fem matcher och tagit tio av sina 13 poäng.

Hemma har det inte blivit en enda trepoängare – på lördagen ska det bli sjätte gången gillt när lagen möts på nytt i Linköping.

- Vi måste starta bättre. Våra fans är ett stort stöd för oss och vi vill verkligen ge dem en vinst i morgon (läs: lördag). Vinner man inte på hemmaplan så plockar man inte många segrar, så vi måste hitta en väg att börja vinna där, sade Roe.

Allt var dock inte uppåt för Linköping. Forwardsstjärnan Mathis Olimb gjorde illa armen/axeln redan i första perioden och fördes till akuten för röntgen. Hans bror Ken André skadades i förra matchen efter en knätackling.

Djurgårdens hårt prövade tränare Robert Ohlsson var besviken efteråt.

- Vi borde ha sett till att vinna den här matchen. Vi tar för mycket utvisningar, de vi tog i andra perioden gav Linköping kommandot och tog dem in i matchen.