Novak Djokovic är vidare i Wimbledon.
Novak Djokovic är vidare i Wimbledon. Bild: Alastair Grant/AP/TT

Djokovic vidare i Wimbledon – Ruud utslagen

Världstrean Novak Djokovic tog en rutinseger mot australiern Thanasi Kokkinakis i Wimbledon. Den norske tennisstjärnan Casper Ruud, sexa i världen, hade däremot en tuff dag på gräset i Wimbledon.

ANNONS

Wimbledons regerande mästare, världstrean Novak Djokovic, har tagit sig till tredje rundan efter en enkel seger mot Thanasi Kokkinakis från Australien.

Djokovic, besegrade sin 79-rankade motståndare med 3–0 i set. Segersiffrorna skrevs 6–1, 6–4 , 6–2.

I tredje rundan möter serben Djokovic antingen sin landsman Miomir Kecoktovic eller Alejandro Tabilo från Chile.

Om Djokovic vinner turneringen är det hans fjärde raka titel i Wimbledon, och sjunde totalt. Roger Federers åtta titlar är rekord.

Fransmannen Ugo Humbert, rankad 112:a i världen, stod för en rejäl skräll när han slog ut Casper Ruud – som var i final i Franska mästerskapen – med 3–1 i set i grand slam-turneringens andra omgång. Efter ett svagt första set vände Humbert matchen och vann därefter tre raka set.

ANNONS

Ruud föll till slut med setsiffrorna 6–3, 2–6, 5–7, 4–6.

I Wimbledons tredje runda ställs Humbert mot 58-rankade David Goffin från Belgien.

Humbert har visat sig vara en mardrömsmotståndare för Ruud. Detta var nämligen tredje gången han besegrade norrmannen på ATP-touren.

Humberts högsta placering på världsrankingen var 25:e plats. För Ruud var det, trots hans höga placering på världsrankningen, första gången han tog sig förbi första omgången i Wimbledon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS