Finn Christian Jagge.
Finn Christian Jagge.

Norsk OS-mästare död

Han vann OS-guld i Albertville 1992 – nu har norrmannen Finn Christian Jagge gått ur tiden.
– Det är väldigt ledsamt. Han var i mitten av livet, säger den tidigare lagkamraten Kjetil André Aamodt till NRK.

ANNONS
|

Tidigare alpinstjärnan Finn ”Finken” Christian Jagge är död. Det skriver hans fru, Trine-Lise Jagge, på sin Facebook.

”Vår största kärlek, vår största hjälte och klippa. Världens bästa pappa och världens bästa ”MesterHubby” dog ​​i dag. Det är obeskrivligt smärtsamt och vi är helt krossade”, skriver Trine-Lise Jagge på Facebook.

Jagge avslutade skidkarriären 2000. Hans största framgång i karriären kom när han vann OS-guld i Albertville 1992, men han vann även totalt sju slalomtävlingar i världscupen. Hans första lopp på världscupen var i Åre 1984.

Jagge har även varit tränare för Norges alpina landslag och har medverkat i Mästarnas mästare. Han vann även Norges motsvarighet till Let’s Dance år 2011.

ANNONS

– Det är väldigt ledsamt. Han var i mitten av livet, en ung 54-åring som var aktiv. Det är bara tragiskt och ledsamt. Som idrottare var han en unik idrottsman. Han var bra i flera sporter, även inom tennis. I den alpina miljön var han en legend, säger den tidigare lagkamraten och NRK-experten Kjetil André Aamodt till NRK.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS