Norén: "Bästa rundan i karriären"

Alex Norén inledde dagen sju slag från täten. Han avslutade den som en vinnare – efter banrekord och storspel i de brittiska PGA-mästerskapen.

ANNONS
|

I veckan kommer Alex Norén till Barsebäck för att ta sin tredje seger i den svenska Europatourtävlingen.

Genrepet på Wentworth, en av tourens tyngsta tävlingar med en segercheck på motsvarande tio miljoner kronor, kunde inte ha gått bättre.

Segern var Noréns nionde på Europatouren, den första i år och kom efter en avslutningsrunda han aldrig lär glömma.

Han startade dagen på 21:a plats, sju slag från ledning.

Men det var för tidigt att räkna bort stockholmaren ur segerdiskussionen. Norén gick de sista 18 hålen på 62 slag, tio under par – nytt banrekord.

ANNONS

- Jag har nog aldrig puttat så bra som jag gjorde i dag, sade Norén i segerintervjun.

- Jag har varit här så många gånger och älskar den här tävlingen och banan. Jag har varit avundsjuk på alla som vunnit här och trodde aldrig att jag skulle lyckas själv.

Rekordrundan innehöll åtta birdies och en magnifik eagle (två under par) på avslutningshålet. Norén slog upp andraslaget drygt en meter från hålet och rullade i putten.

Toppkonkurrenterna, som alla gick ut efter Norén, visste att de hade en svår uppgift framför sig. För svår, skulle det visa sig. Närmast var italienaren Francesco Molinari som slutade två slag bakom svensken.

- Det kändes bra idag men det här var verkligen ingenting jag förväntade mig, sade Norén.

ANNONS

Henrik Stenson, som verkar ha hittat formen efter några tunga månader, delade tredjeplatsen med Hideto Tanihara, Japan, och Nicolas Colsaerts, Belgien. Trion var ytterligare ett slag efter Norén.

TT

Fakta: Alex Norén

Född: 12 juli 1982.

Världsrankning: 13:e (som bäst 9:a runt årsskiftet).

Meriter: Nio segrar på Europatouren, varav fyra förra året. Har i vår nått kvartsfinal i världstourtävlingen i matchspel och blivit tia i The Players Championship.

På sommarschemat: Spelar Nordea Masters på Barsebäck i veckan. Majortävlingarna US Open (15-18 juni), British Open (20-23 juli) och PGA-mästerskapet (10-13 augusti) är sedan självklara höjdpunkter.

ANNONS