Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Noll poäng för svensken – kan ändå få toppjobb

Den svenske F1-föraren Marcus Ericsson kör sin fjärde säsong inom F1. Än så länge under årets säsong har han varit poänglös och sägs nu vara på väg bort. – Det finns några alternativ, säger experten Janne Blomqvist i F1-podden på Viasat.

Fjärde säsongen som Formel 1-förare, den tredje för teamet Sauber. Årets säsong har dock varit en rejäl missräkning för Marcus Ericsson. Svensken ligger i botten av mästerskapet och har ännu inte tagit någon poäng. Något som han fått mycket kritik för och som gör att han hänger löst.
Men Viasats expert, Janne Blomqvist tror inte att Ericsson riskerar att petas ut från F1-cirkusen.
– Jag vet att det finns en del svenskar som är tveksamma till om han kommer få bli kvar i formel 1 över huvud taget. Jag är inte lika orolig över den saken, verkligen inte, utan jag tror att ett worst case scenario är att köra vidare för Sauber, sägen han i F1-podden. 

Enligt flera internationella medier så ska Marcus Ericsson ha en stor chans att få ta över Felipe Massas plats i teamet Williams till nästa säsong. Återstår att se vad som händer för Ericsson och hans framtida karriär inom F1.

Mest läst