Newcastles Papiss Cissé och Damien Delaney, Crystal Palace, i kamp om bollen.

Newcastle fick förnyat hopp

En vacker frispark från Andros Townsend och en straffräddning av Karl Darlow – två händelser som kan visa sig rädda kvar Newcastle i Premier League. 1–0 hemma mot Crystal Palace gav tre tunga poäng i nedflyttningsstriden.

|

Newcastle slåss för sin existens i högsta ligan och tre poäng mot Crystal Palace var ett måste. Stor matchhjälte blev Andros Townsend som skruvade in en frispark med vänsterfoten i Wayne Hennesseys högra kryss i den 58:e minuten.

Med 20 minuter kvar att spela pekade domaren Mike Dean på straffpunkten sedan Moussa Sissoko tagit bollen med handen. Storspelande hemmamålvakten Karl Darlow gick dock åt rätt håll och räddade Yohan Cabayes rätt svagt slagna straff.

- Den här segern var viktig för oss. Den ger oss självförtroende och ett ännu bättre stöd från våra fans. Nu ska vi glädjas åt det här under helgen sedan gäller detta fokuser på nästa uppgift som är Aston Villa, sade Newcastles tränare Rafael Benitez efter matchen.

Newcastle såg ut att få extra hjälp i bottenstriden av Stoke, som länge ledde mot Sunderland. Marko Arnautovic gav Stoke ledningen, men Sunderland – där Sebastian Larsson hoppade in i den 78:e minuten – hann kvittera. 1–1 kom på tilläggstid på straff genom Jermain Defoe.

Norwich lyckades däremot inte förbättra sitt utsatta läge i tabellen. Arsenal – angeläget om att säkra en direktplats i Champions League med minst en slutlig fjärdeplats i Premier League – vann med 1–0 utan att imponera. Inhopparen Danny Welbeck fick komma in på planen i den 56:e minuten – tre minuter senare gjorde han 1–0, snyggt framnickad av Olivier Giroud.

Därmed är Newcastle just nu över nedflyttningsstrecket, dock har både jagande Sunderland och Norwich en match mindre spelad.