Nedum Onuoha: "Jag är rädd och misstror polisen"

Den förre Manchester City-backen Nedum Onuoha säger att han aldrig känner sig riktigt säker i USA, där han bott sedan 2018. Han är rädd och misstror polisen.

ANNONS

– Jag känner mig aldrig 100 procent säker när jag går ut och jag är alltid försiktig med hur jag beter mig och hur jag kan uppfattas av folk som har makten, säger den Nigeriafödde britten till BBC Radio.

– Personligen, och jag gillar inte att säga det, men jag är rädd och misstror polisen. Om de läser av mig fel kan jag bli dödad. Så känner jag, och många med mig, varje dag.

LÄS MER:Infantino: Applådera protesterna i Bundesliga

33-åringen har spelat både i Manchester City, Sunderland och i Queens Park Rangers innan han lämnade 2018 för spel i Real Salt Lake i den amerikanska MLS-ligan.

ANNONS

Han stödjer protesterna mot polisvåldet i USA. De har flammat upp efter att George Floyd dödats av en polis som satte knät i nacken på honom så han kvävdes till döds när han skulle gripas.

LÄS MER:Floyd Mayweather betalar för George Floyds begravning

– Ärligt talat kommer protesterna väldigt sent. Nu pratar man om George Floyd, men frågan har funnits i årtionden, säger Onuoha.

– Folk har försökt göra sina röster hörda, jag har försökt säga saker men det har negligerats. Nu har jag fått nog – det som stärker mig är att det inte bara är svarta människor som protesterar nu.

Han säger att han älskat att bo i USA, men att han är oroad över de amerikanska vapenlagarna.

– I Storbritannien känner jag mig säkrare, för om något händer är det sannolikt inte dödligt. Här är det vanligare att dispyter blir dödliga.

LÄS MER:Amanda Zahui reagerar efter polisvåldet i USA

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS