Nedräkningen inför EM i Göteborg har börjat

Nedräkningen har börjat – på tisdagen är det en månad tills Ridsport-EM i Göteborg invigs. -Hittills ha allt varit planer på pappret – nu står organisationen och skrapar med hoven för att få komma i gång, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen - som tror på svenska medaljer.

ANNONS
|

Så fort sista tonen från Håkan Hellströms konsert klingat ut nästa helg står Torgersen och hans gäng redo att ta över Ullevi.

- Då börjar det dryga arbetet med att få ut allt underlag på arenan inför tävlingarna i hoppning och dressyr, samtidigt är vi gång med förberedelserna på övriga banor, Slottsskogen och Heden, säger han.

Måste sälja biljetter

Som vi berättat tidigare har budgeten inför mästerskapet dragits med ett stort underskott.

- Där har vi under våren gjort förbättringar – samtidigt är det förstås viktigt att vi når målet på intäktsidan, säger Tomas Torgersen

Sponsringsmålet är nått. Avgörande nu är biljettförsäljningen.

ANNONS

- Under den inlindande tävlingsveckan ligger försäljningen i fas med budget – till veckoslutet då bland annat hoppfinalerna i lag och individuellt avgörs, finns fortfarande utrymme till köp.

Är du orolig för att inte sälja tillräckligt?

- Det måste jag vara tills motsatsen bevisats, allt annat vore tjänstefel. Samtidigt vet vi att intresset är stort. Vi vet också att allt fler i dessa digitala tider väntar med att bestämma sig, den kunskapen har vi med oss från Gothenburg horse show, säger Tomas Torgersen.

Vad kan du locka publiken med?

- Bland annat fredagskvällens laghoppning i strålkastarljus på Ullevi, det kommer att bli hur bra och stort som helst, säger han.

Vädret lär vara avgörande. Blir det uppehåll och fint kan EM bli succé, öser regnet ner väntar sannolikt biljettfiasko.

- Så krasst är det, det är den verklighet vi lever med. Statistiken talar dock för oss, det brukar vara fint i Göteborgsområdet den veckan, 21-27 augusti.

Svenska framgångar på tävlingsbanan bidrar också till ett ökat intresse.

- Efter att ha sett tävlingarna i Falsterbo så tycker jag att det ser riktigt bra ut. Jag är optimist och tror på svensk medalj i samtliga genrer, hoppning, dressyr, paradressyr (funktionsnedsättning) och körning, säger Tomas Torgersen.

ANNONS

ANNONS