Nastase portas från Wimbledon

Tennislegendaren Ilie Nastase portas från Wimbledon efter rasistiska kommentarer om Serena Williams. – Om de ska vara trångsynta är det inget jag kan göra något åt, säger han själv om beslutet, enligt Reuters.

ANNONS
|

Det var under Fed Cup-mötet mellan Rumänien och Storbritannien som det före detta världsettan hamnade i blåsväder.

Tennislegendaren som numera är kapten för Rumäniens damer fällde rasistiska och sexistiska kommentarer. Bland annat om Serena Williams och hennes ofödda barn. Med ett osmakligt skämt frågade han sig vilken hudfärg barnet skulle få.

Williams reagerade

– Det gör mig besviken att veta att vi lever i ett samhälle där människor som Ilie Nastase kan fälla sådana rasistiska kommentarer om mig och ett ofött barn, skrev Williams i ett uttalande efter händelsen.

Nu portas Nastase från Wimbledons kungliga läktare och stängs ute från VIP-läktaren, enligt Reuters. Något som Nastase är oförstående inför.

ANNONS

– Vad har Wimbledon att göra med vad jag sa om Serena och vid matchen i Rumänien?, säger han till rumänska websidanPro sport.

"Om de ska vara trångsynta..."

– Om jag gjorde något dumt vid Wimbledon hade jag förstått det... Men i det här fallet förstår jag det inte, fortsätter han.

Han framhåller istället att han var med och räddade turneringen 1973. Då bojkottades turneringen av 81 spelare efter att den jugoslaviske Nikola Pilic inte fått ställa upp.

– Att jag ställde upp 1973 när alla andra bojkottade turneringen räknas tydligen inte, säger Nastase och tillägger:

– Om de ska vara trångsynta är det inget jag kan göra något åt.

ANNONS