Nashvilles skräll – slog ut Chicago

Att den regerande mästaren Pittsburgh skulle gå till Stanley Cup-kvartsfinal var ingen skräll. Men att Nashville skulle slå ut Chicago i fyra raka var mer oväntat.

ANNONS
|

Chicago vann Western Conference, och Nashville kom in som åttonde och sista lag i NHL-slutspelet. Väl där chockade Nashville Chicago och vann fyra raka matcher.

- Det här hade vi inte räknat med, att det skulle gå så lätt. Det handlar ju ändå om Chicago, men vi har varit extremt bra. Och så har vi haft Pekka Rinne i kassen. Jag vet inte vad jag ska säga om honom. Han har varit gud, he he, säger Arvidsson till Aftonbladet.

ANNONS

Nashville vann den fjärde matchen med 4–1. Arvidsson svarade för ett mål och en assist.

Fyra Chicago-svenskar – Niklas Hjalmarsson, Marcus Krüger, Dennis Rasmussen och Johnny Oduya – kan nu vara aktuella för VM-spel. Precis som William Karlsson och Alexander Wennberg eftersom Columbus är utslaget.

Zibanejad avgjorde

Pittsburgh vann den femte matchen mot Columbus med 5–2 och tog därmed hem matchserien med 4–1. William Karlsson gjorde ett av Columbus mål.

New York Rangers tog ledningen med 3–2 i matcher mot Montreal efter en 3–2-seger. Och det var svenskarna som ledde laget till seger. Jesper Fast gjorde ett mål, framspelad av Mika Zibanejad. Zibanejad avgjorde sedan 14.22 in i förlängningen.

- Det är det största mål jag gjort sedan JVM-finalen 2012. Det var otroligt skönt att se den gå in, säger svensken, som såg till att Sverige tog guld i junior-VM för fem år sedan, till Aftonbladet.

Klefbom bakom segern

Edmonton låg under med 2–3 mot San Jose i den femte åttondelsfinalmatchen med knappt tre minuter kvar att spela. Då klev backen Oscar Klefbom fram och dundrade in kvitteringen som gav förlängning.

ANNONS

- Det var sannolikt det viktigaste målet jag gjort i min karriär, framför allt eftersom vi vann i förlängningen, säger Klefbom i en intervju.

- Det var en otrolig känsla här på hemmaplan.

Efter 18.15 av den första förlängningsperioden avgjorde sedan David Desharnais för Edmonton med sitt 3–2-mål.

Edmonton leder med 3–2 i matcher.

TT

Fakta: NHL-slutspelet

Avgörs i bäst av sju matcher

+ Montreal–NY Rangers, 2–3 i matcher (Nästa match spelas i New York natten till söndag, svensk tid).

+ Ottawa–Boston, 3–1 i matcher (Boston, natten till lördag).

+ Pittsburgh–Columbus, 4–1 i matcher.

+ Minnesota–St Louis, 1–3 i matcher (Minnesota lördag kväll).

+ Edmonton–San Jose, 3–2 i matcher (San Jose natten till söndag).

+ Washington–Toronto, 2–2 i matcher (Washington, natten till lördag).

+ Chicago–Nashville, 0–4 i matcher.

+ Anaheim–Calgary, 4–0 i matcher.

ANNONS