Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Namnstrid att vänta på Blåvitts medlemsmöte

IFK Göteborgs medlemmar samlas för ett extra årsmöte – där föreningens stadgar ska klubbas igenom och förkunna att fotbollen från och med årsskiftet kommer stå på egna ben.

Ett stort beslut i IFK Göteborgs 113 år långa historia kan fattas i dag. På föreningens extrainsatta årsmöte i kväll förväntas medlemmarna rösta igenom att IFK Göteborg bildar en alliansförening – där varje idrott står för sig. Konceptet kan liknas vid det som exempelvis Örgryte och Hammarby har i dag.
Alliansföreningarna ska från och med årsskiftet erhålla och börja ta ansvar för sina respektive resurser.

En fråga som också kommer upp för diskussion under mötet, som hålls i Ullevi Lounge, är vad den nya alliansföreningen ska få för namn. Förslaget som ligger är IFK Göteborg Fotbollförening.
– Förra mötet bestämde att vi skulle heta IFK Göteborgs Fotbollsförening. Det är det som är kritiken, att det hade varit bättre att heta IFK Göteborg Fotboll. Det blir både idrottsförening och förening, säger IFK:s ordförande Frank Andersson.
– Då sa vi att vi får ta den diskussionen på mötet. Så får vi hantera det. De som har suttit i den gruppen har tagit till sig detta. Vi kommer inte att göra oss ovän med medlemmarna på grund av det.

Det blir beslut i frågan i alla fall?
– Ja, det blir det. Sedan får vi se hur vi hanterar själva namnet, men eftersom vi tog det beslutet på årsmötet måste vi hantera det på ett eller annat sätt nu.

Mötet skall också rösta igenom de stadgar som den nya alliansföreningen föreslås ha.
Efter att dessa frågor diskuterats går mötet över till ett medlemsmöte, där styrelsen informerar om läget i föreningen och medlemmar kan ställa frågor.

Mest läst