Mustonen redo för spel igen efter huvudskadan

Joel Mustonen, 26, har varit borta sedan slutet av september. Nu är forwarden redo att göra comeback för sitt Frölunda.
– Nu är det nära, väldigt nära, säger han.

ANNONS
|

I slutet av september åkte Joel Mustonen på en smäll mot huvudet och drog då på sig en hjärnskakning. Efter det har forwarden kämpat för att ta sig tillbaka och nu är det dags. Mot Skellefteå kan comebacken komma.

– Vi tar ut truppen under tisdagen men han närmar sig med stormsteg, säger Roger Rönnberg.

Han är spelbar?

– Han är nära, absolut!

LÄS MER: Från fiasko till tabelltopp – så byggde Frölunda om

Joel Mustonen själv? Jo, han medger att han kan göra comeback mot rivalerna från Skellefteå.

– Nu är det nära, väldigt nära. Vi får se om det blir på tisdag, torsdag eller nästa vecka. Men jag är så pass bra att jag kan hoppa in om det blir så. Frågan nu är mer om man ska ha lite mer tålamod eller om det är dags att köra, säger han.

ANNONS

Vad avgör om du kan spela redan nu på tisdag?

– Det är jag själv, läkarna och ledarna. Men främst är det att jag och läkarna ska komma fram till att jag är redo och att det inte finns några tveksamheter. Det finns inga större risker längre men jag ska känna mig redo mentalt. Det går inte bara att hoppa in i SHL och inte känna sig hundra procent för då ser du bara dum ut på isen. Det gäller att vara mentalt förberedd efter en så lång frånvaro.

"Får sätta mig i en bur eller något"

En viss rädsla att spela igen?

– Det tror jag inte, så långt har vi ändå kommit så jag kommer inte vara rädd på isen. Nu väntar vi väl egentligen på den där sista procenten och klubben har varit väldigt tålmodiga med mig. De har låtit mig se hur jag känner mig och inte pushat på eller så.

LÄS MER: Här är hemligheterna om spelarna i Frölunda som du inte visste om

På torsdag är det "sex-sju" veckor sedan han fick lämna isen. En frånvaro som har varit påfrestande för 26-åringen.

– Om man inte ens är säker på hur länge man varit borta så har det gått ett tag ... men det har varit jobbigt! Man vill ju spela och det är därför jag är här. Nu är jag bara tacksam över att jag börjar komma i form, säger han.

ANNONS

Du blir lite som en ko på grönbete när det väl är dags?

– Haha! Så kan det bli, de får sätta mig i en bur eller något på bänken. Ofta när du suttit på sidan har du massor av energi och flyger överallt. Jag får se hur jag hanterar det när jag väl hoppar in. Men det vore skönt att göra sig av med adrenalinet som jag samlat på mig på läktaren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS