Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.

Mourinho skyller inte på Lindelöf: "Orättvist"

Victor Nilsson Lindelöf fick chansen att hoppa in när Phil Jones skadades. Men efter ett misstag av svensken förlorade Manchester United för första gången den här säsongen, 1–2 mot Huddersfield. Men José Mourinho skyller inte på svensken.

|

Tre hela matcher i Champions League men begränsad till endast ett inhopp i Premier League, i slutsekunderna mot Liverpool förra helgen. Mot Huddersfield fick Victor Nilsson Lindelöf äntligen chansen när Phil Jones tvingades utgå skadad i den 23:e minuten.

Tränaren José Mourinho har haft reservationer för att spela den svenske landslagsbacken i ligan.

Kanske har portugisen en poäng.

Nilsson Lindelöf hade bara varit på plan i fem minuter när Huddersfield tog ledningen. Ett bolltapp på mittplan av Juan Mata försatte svensken i ett en mot två-läge. Tom Ince snurrade bort en avvaktande Nilsson Lindelöf och avlossade ett skott som målvakten David De Gea lämnade retur på och Aaron Mooy tryckte in 1–0.

Missade nick på utspark

Fem minuter senare var det dags igen. Den 23-årige svensken missbedömde en utspark från Huddersfield-målvakten Jonas Lössl och missade bollen när han skulle nicka undan. Hemmalagets anfallare Laurent Depoitre blev fri, rundade målvakten och satte 2–0.

Mourinho var besviken på hela laget och pekade inte ut enskilda syndabockar.

- I första halvlek väntade jag bara på ett misstag. Det kom från Mata och Victor, men det kunde ha varit vem som helst. Attityden var riktigt dålig, säger han enligt Manchester Evening News.

Tränaren agerade i paus och bytte in Henrich Mchitarjan och Marcus Rashford, men uppförsbacken var för brant. Rashford reducerade på nick med tolv minuter kvar, men närmare än så kom inte gästerna och förlusten var Uniteds första den här säsongen.

Samtidigt vann stadsrivalen City hemma mot Burnley med 3–0. Serieledarens försprång växte därmed till fem poäng. Sergio Agüero, som gjorde comeback efter en skada han ådrog sig i en bilolycka förra månaden, gjorde mål på straff i första halvlek. I mitten av andra stängde City matchen med två mål inom loppet av tre minuter, av Nicolas Otamendi och Leroy Sané.

Chelsea vände

Efter två raka förluster i ligan vann Chelsea 4–2 hemma mot Watford. Det regerande mästarlaget var illa ute trots att Pedro gjorde 1–0 med ett vackert skruvat skott via stolpen.

Watford kvitterade precis före halvtidsvilan genom Abdoulaye Doucourés fjärde mål för säsongen. Gästerna radade upp heta målchanser efter paus och argentinaren Roberto Pereyra satte 2–1.

Efter några lyckade byten av Chelsea-tränaren Antonio Conte gjorde nickade inhopparen Michy Batshuayi in 2–2 på Pedros inlägg i den 71:a minuten, och tre minuter från slutet gav Cesar Azpilicueta Chelsea ledningen. På tilläggstid fastställde Batshuayi slutresultatet till 4–2 med sitt andra mål i matchen.