Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

170911-champlindelofstart-528240_se.gp_1.jpg
Victor Nilsson Lindelöf får chansen från start när Manchester United inleder Champions League-gruppspelet mot FC Basel.

Mourinho bekräftar: Lindelöf får starta

Inget spel i Premier League ännu. I stället får Victor Nilsson Lindelöf nu chansen i Manchester United – i Champions League.

Efter att ha gjort sin tävlingsdebut för Manchester United i europeiska supercupfinalen mot Real Madrid i början av augusti så har Victor Nilsson Lindelöf stått utanför elvan i de fyra inledande Premier League-matcherna. När klubben inleder Champions League-spelet hemma mot schweiziska Basel på tisdagen så förväntas dock Lindelöf få starta tillsammans med Chris Smalling i mittförsvaret, i och med att ordinarie mittbacksduon Eric Bailly och Phil Jones är avstängda. En försvarsrockad som bekräftades av klubbens tränare José Mourinho under måndagens presskonferens.

- Även om Bailly och Jones inte skulle ha varit avstängda skulle jag troligen fortfarande spela med Lindelöf och Smalling. De är på samma nivå, även om de är andra spelare, sade Mourinho.

Angående Lindelöfs anpassning till den brittiska fotbollen sade Unitedtränaren att det fortfarande krävs tålamod för de som vill se svensken starta i ligasammanhang.

- Jag tror att det är enklare för honom att spela i Champions League. Det är mer kompatibelt med en portugisisk spelstil än vad Premier League är. Han behöver fortfarande tid för att acklimatisera sig till Premier League, men han kommer närma sig steg för steg. Det finns anledning för de andra killarna i laget att vara oroliga, för Victor är en väldigt bra spelare, sade Mourinho.

Mest läst