Misstänktes för droghandel - nu får han åka VM ändå

Adrian Solanos hade gett upp hoppet om VM-drömmen. Han häktades i fem dagar, anklagades för att vara terrorist och drogsmugglare - men nu har han mot alla odds lyckats ta sig till Lahtis. – Jag hade tappat allt hopp, säger Solanos till Sportbladet.

ANNONS
|

Historien om 22-åringen från Venezuela har fått en ny vändning. Efter att Adrian Solano stoppats i den franska tullen, häktats fem dagar och anklagats både för terrorism och drogsmuggling - är han nu på plats i Finland och redo att åka sitt första VM.

Läs mer: "De trodde han smugglade droger"

– Jag trodde att drömmen var raserad.Jag hade inga mer pengar, det var slut på allt men så i morse sa de till mig i gryningen att jag skulle åka till tävlingarna: ”Snabba dig!”, säger han till Sportbladet.

Insamling räddade VM-starten

Det var tack vare den finske tv-profilen Aleksi Valavouris insamling som Solano fick rådatt göra ett nytt VM-försök. Under tisdagskvällen kom han fram till Helsingfors - och nu vill han lägga incidenten i Frankrike bakom sig.

ANNONS

– Det var inget kul alls. Fransmännen pratade inte mycket, de var torra och förstod inte hur viktigt det här är för mig.De förstod inte hur hårt jag kämpat under en lång tid för att komma hit, jag har slitit på tre jobb och jobbat ihjäl mig från gryningen till kvällen, säger han.

ANNONS