Missa inte lottningen inför handbolls-EM

Nu är det dags för lottningen till handbolls-EM i Kroatien nästa år. GP guidar dig genom vilka lag Sverige har chans att möta.

ANNONS
|

Redan i slutet påmaj kvalificerade sig Sverige vidare till handbolls-EM. De avslutade dessutom kvalet med flaggan i topp med en vinst mot Slovakien på hemmaplan i Sparbanken arena i Lidköping.

Sverige vann sin EM-kval-grupp ochseedades därmed högre inför fredagens lottningen. Det innebär att Sverige bara ställs mot maximalt en annan kvaletta i EM i Kroatien januari. Definns med i den andra seedingspotten, vilket innebär att de kommer slippa möta Danmark, Vitryssland och Makedonien. Ikväll sker lottningen i Zagreb till turneringen som kommer äga rum i de kroatiska städerna Split, Porez och Varazdin den 12-28 januari. De sju kvaltvåorna samt Island, som gick till EM som bästa kvaltrea, har placerats i seedningsgrupp 3 och 4.

ANNONS

Ett lag från varje seedningsgrupp lottas in i varje EM-grupp. På förhand är det bestämt att Kroatien spelar sitt gruppspel i Split, Norge i Porec, Slovenien i Varazdin och Ungern i Zagreb. Sverige ställs alltså bara mot ett av de lagen i gruppspelen.

Ikväll klockan 19 sker lottningen i Zagreb till turneringen som kommer äga rum mellan den 12--28 januari.

Seedningspotterna inför lottningen ser ut enligt följande, där ett lag från vardera seedningspott tillsammans utgör en grupp i mästerskapet.

Pott 1

Tyskland

Spanien

Kroatien

Frankrike

Pott 2

Danmark

Vitryssland

Sverige

Makedonien

Pott 3

Norge

Serbien

Montenegro

Tjeckien

Pott 4

Ungern

Slovenien

Österrike

Island

ANNONS