Mikael Ymer är vidare i Franska mästerskapen. Arkivbild.
Mikael Ymer är vidare i Franska mästerskapen. Arkivbild. Bild: Hamish Blair/AP

Mikael Ymer tog premiärseger: "Bra start"

Mikael Ymer stod för en imponerande insats när han tog sig vidare från den första omgången i Franska mästerskapen. 72-rankade australiern James Duckworth besegrades i tre raka set på Roland Garros grus.
– Jag försöker bygga upp ett momentum och i dag var en bra start i det, säger svensken efter matchen.

ANNONS

Ymer tog hem det första setet komfortabelt med 6–2 genom att två gånger bryta Duckworths serve.

– Jag tycker att det gick stabilt, jag var redo från början, säger Ymer till TT.

I andra såg den 95-rankade svensken till att göra samma sak direkt och gick snabbt fram till 2–0.

Duckworth fick dock till sitt spel bättre i mitten av det andra setet och kunde bryta tillbaka. Ymer fick kämpa sig till ytterligare en setseger med 6–4. Efter matchen berättar Ymer att australierns brist på matcher under våren gjorde honom svår att förbereda sig inför.

– Jag visste inte vad jag skulle vänta mig. Han gör det svårt för mig för han är ganska oförutsägbar så jag var tvungen att vara så närvarande som möjligt, i dag gjorde jag det väldigt bra.

ANNONS

I det tredje var det egentligen inget snack. Ymer tog hem det med 6–2 och därmed även matchen.

I andra omgången väntar britten David Evans, rankad 32:a i världen.

– Jag har mött honom en gång tidigare så jag har en grundidé om vad han är för spelare, säger Ymer som trivs bra i den franska huvudstaden.

– Jag gillar folket här i Paris, jag känner mig som hemma här. Jag blir alltid väl bemött så jag ser alltid fram emot att komma tillbaka till Frankrike och spela.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS