Malmö FF är utslaget ur Champions League-kvalet.

MFF ute ur CL: "Just nu bara sorg"

Malmö FF:s Champions League-dröm är död. En svag 0–0-insats borta mot ungerska Vidi räckte inte för avancemang i mästarturneringens kval.

|

1–1 i det första mötet hemma på Malmö Stadion för en vecka sedan innebar att Malmö FF var tvunget att göra mål borta mot Vidi i returen för att ha chansen att gå vidare till playoff i Champions League-kvalet.

Men MFF lyckades inte med sitt uppdrag.

Och egentligen var den allsvenska tabellsexan aldrig särskilt nära. Matchen slutade 0–0, vilket betyder att ungrarna tar sig vidare tack vare bortamålsregeln.

- Vi försöker och jobbar på men vi får inte hål på dem, det är tråkigt, säger en besviken Oscar Lewicki till Aftonbladet.

Chansfattigt

Planen på Vidis tillfälliga hemmaarena Pancho var undermålig, och möjligtvis ställde det till det för Malmö FF-spelarna. För i den första halvleken fick de himmelsblå inte alls igång offensiven, samtidigt som Vidi gjorde sitt till för att dra ner på tempot när tillfälle gavs.

Malmö FF försökte flytta fram positionerna efter pausvilan, men de riktigt heta målchanserna fortsatte att lysa med sin frånvaro. I stället var det hemmalaget som fick matchens bästa möjlighet att spräcka nollan. I den 65:e minuten rann Loïc Nego igenom och gjordes ner av MFF-målvakten Johan Dahlin. Den spanske domaren Javier Estrada pekade på straffpunkten – och veteranen Danko Lazovic klev fram. Dahlin revanscherade sig dock och räddade den 35-årige serbens relativt svaga elvametersspark.

Man hade kunnat tro att straffräddningen skulle skaka liv i Malmö FF, men nja. Närmare än en Markus Rosenberg-nick från nära håll som målvakten Adam Kovácsik kunde rädda utan större problem kom MFF aldrig, och efter 96 minuter tyckte domare Estrada att det fick räcka och blåste av den i ärlighetens namn rätt sömniga tillställningen.

Playoff till EL

Trots att 0–0 betyder att Malmö FF:s Champions League-dröm är död kan laget ändå komma att få spela europeiskt gruppspel i höst. Nu väntar nämligen vinnaren mellan danska FC Midtjylland och walesiska The New Saints i Europa Leagues playoff.

- Det är klart vi måste ladda om batterierna, det är en jättemöjlighet. Men just nu är det bara sorg, säger Lewicki.

Vidi ställs mot grekiska AEK Aten i Champions League-kvalets playoff.

Fakta: Facit för svenska lag i CL