Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Mexikos Javier Hernández firar ett mål mot Sydkorea.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Mexiko litar på lugn och kyla

  Vinna eller försvinna är vad som gäller för Sverige mot Mexiko efter Tysklands vändning i Sotji. Inte heller Mexiko är klara – trots två raka segrar i VM.

  Leenden och nöjda miner präglar det mexikanska landslaget efter 1–0 mot Tyskland och 2–1 mot Sydkorea. Ändå är åttondelsfinalen inte klar ännu. Och spelare efter spelare hos de grönvita betonar vikten av mexikansk kyla.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Vi måste vara lugna och kyliga. Vi har en fantastisk "familj", vi har en fantastisk ledning. Men vi måste försöka säkra tre poäng till och vinna gruppen, säger Javier Hernández.

  "Chicharito" gjorde sitt 50:e landslagsmål mot Sydkorea, i sitt tredje VM, men väntar fortfarande på en riktig landslagssuccé.

  - Vi vill njuta av det här. Vi vill att det mexikanska folket ska få njuta. Jag känner att jag är på rätt väg. Jag vill gärna vinna saker med landslaget, säger Hernández.

  Vill vinna gruppen

  Ett poäng mot Sverige räcker för en mexikansk gruppseger – extra viktigt för ett lag som sex VM i rad nu stupat i åttondelsfinal mot tufft motstånd.

  - Det är en extra motivation för laget (att vinna gruppen). Vi tar steg för steg och nästa steg är Sverige, säger mittbacken Carlos Salcedo.

  - Vi har sagt att vi ska komma hit för att utmana, för att spela och det har vi gjort rätt bra hittills. Vi måste fortsätta på det sättet och ta sista matchen på samma allvar som vi har gjort med de tidigare två.

  Samtidigt finns också risken att Mexiko helt missar slutspelet. Det räcker med 0–1 mot Sverige för att "blågult" ska gå förbi i tabellen. Och vinner i så fall Tyskland mot Sydkorea med minst två mål – eller en uddamålsseger där man gör minst ett mål mer än Mexiko – så är plötsligt den mexikanska succén passé.

  Självförtroende

  Yttermittfältaren Miguel Layún räknar med ett svårt Sverige.

  - Vi vet att de kan försvara sig väldigt kompakt, väldigt tajt. De ger en inga chanser. Vi måste försöka hitta en väg så att vi kan spela det spel som vi vill, säger Layún.

  Inledningssegrarna i VM har samtidigt skapat ett starkt och växande mexikanskt självförtroende.

  - Det här är ett landslag med kvalitet, med talang, med väldig disciplin. Vi följer vår spelplan och vi trivs väldigt bra med det, säger målvakten Guillermo Ochoa.