Meriterat nyförvärv till Häcken: "Enkelt val"

Häcken förstärker truppen under sommaren. Senaste nyförvärvet är Joona Toivio, 30, som ansluter direkt. – Det var ett enkelt beslut att komma hit, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Häckens fjärde nyförvärv den här sommaren är en mittback med svenskoppling. Under flera säsonger storspelade Joona Toivio i Djurgården innan det blev spel i en rad andra klubbar innan han nu återvänder till allsvenskan.

Mittbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2021.

– Jag ville ha ett tryggt ställe för min familj och Sverige är väldigt likt Finland. Och jag känner till Häcken sedan jag spelade i Allsvenskan. Så när möjligheten dök upp så var det ganska enkelt att ta beslutet att komma hit, säger han till klubbens hemsida.

LÄS OCKSÅ: "Vi kunde inte låta bli - det här var bra"

ANNONS

Den finske försvararen är tydlig med att målet under hans år på Hisingen är att sikta mot toppen.

– Självklart vill jag att komma så högt upp i tabellen som möjligt med laget. Men först vill jag bara komma in i truppen och laget, lära känna alla spelare, tränare och de som jobbar runtomkring klubben. Sen vill jag hitta min plats i laget och spela så mycket som möjligt.

Med tanke på Juhani Ojalas skada och Rasmus Lindgrens hjärnskakning så fick Sonny Karlsson upp ögonen på Toivio som han hyllar.

– Det är en bra fotbollsspelare med ledaregenskaper. Han är en stabil mittback på den högsta nivån vi kan vara att jaga, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS