"Mer rädda att förlora än sugna på att vinna"

Efter en bra start för Pixbo i SM-slutspelet kom ett rejält bakslag mot Mullsjö i den andra kvartsfinalen. Efter första perioden var ställningen 4-0. Och värre blev det.
– Vi var mer rädda för att förlora än sugna på att vinna och det funkar inte, säger lagkapten Daniel Calebsson efter matchen som Mullsjö till slut vann med 8-2.

ANNONS
|

I torsdags inledde Pixbo kvartsfinalserien mot Mullsjö på bästa sätt. 3-1 i matchen och ledning serien. När den andra matchen avgjordes i Mullsjö gick det tyngre. Mycket tyngre. På 11 minuter gjorde hemmalaget fyra mål och efter första perioden var uppförsbacken brant.

Lättare var det inte efter andra perioden. 6-0 var ställningen, även om Pixbo i perioden hade jobbat upp sig och haft fler skott på mål än hemmalaget.

– De fick med sig några mål och fick ett momentum och mycket energi av det. I andra hade vi en uppryckning men än då fick de med sig två noll. De var bättre helt enkelt, säger Daniel Calebsson.

ANNONS

"Måste ingjuta mod"

Mullsjö började även tredje perioden bäst när Viktor Wibring satte 7-0. Pixbo reducerade sedan till 7-1 men närmre kom inte laget.

– Vi är mer rädda för att förlora än sugna på att vinna och det funkar inte mot så bra lag. Vi måste ingjuta mod och våga vinna.

Matchen slutade 8-2 till Mullsjö och i kvartsfinalserien som spelas i bästa av sju matcher är ställningen nu 1-1.

– Det är ju bästa av sju och blir det 8-2 eller att de vinner i sudden spelar ingen roll i långa loppet.

ANNONS